Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2018, 14:47
Čas čítania 0:00
Sona O.

Naša planéta sa topí v nekonečnom mori plastov. Šokujúce fotografie National Geographic zvýrazňujú ekologickú katastrofu

ZAUJÍMAVOSTI EKOLÓGIA
Uložiť Uložené

Najlepší svetoví fotografi zhotovili dych vyrážajúce zábery plastového milénia. Nabádajú na zamyslenie.

Žijeme v dobe plastovej, tento materiál sa už nachádza skutočne všade, pretože je lacný a nenáročný na výrobu. Životné prostredie však ničí tak ako žiaden iný materiál doteraz. Na túto problematiku dnes už upozorňujú mnohé médiá, no zjavne to stále nestačí. 

Natial Geographic iba nedávno začal s kampaňou s názvom "Planéta alebo plast?", ktorá má zvýšiť povedomie o alarmujúcej situácii. Magazín sa snaží spojiť odborníkov, ale aj ekoaktivstov, aby pracovali na spoločnom cieli.

Všetci vieme, že vyhodiť plastovú fľašku alebo igelitovú tašku je nesprávne a podieľame sa tak na eskalovaní problému, no naša závislosť od plastov nám často zahmlieva úsudok. Čo sa však stane, ak musíme následkom svojho konania čeliť zoči voči a pozerať sa na zvieratá uväznené v sáčkoch alebo deti, ktoré sa hrajú v kope plastových tašiek

Ročne ľudstvo vytvorí až 9 miliónov ton plastového odpadu, ktorý potom končí na obrovských skládkach a v oceánoch. Vedci dúfajú, že sa National Geographic podarí vniesť viac svetla do problematiky globálneho znečistenia a spustia novú plastovú revolúciu, ktorá bude viesť k regulácii a novým normám v užívaní tohto materiálu.

Odporúčané
Lidl prekvapil zákazníkov príjemnou zmenou. Touto iniciatívou chce poukázať na vážny problém, ktorý sa týka nás všetkých Lidl prekvapil zákazníkov príjemnou zmenou. Touto iniciatívou chce poukázať na vážny problém, ktorý sa týka nás všetkých 1. marca 2024, 13:30

"Už 130 rokov zachytáva National Geographic príbehy našej planéty. Rozprávame o jej dych vyrážajúcej kráse, ale aj o problémoch a výzvach, ktorým musí čeliť," vyjadril sa CEO Gary E. Knell.

Prostredníctvom iniciatívy "Planéta alebo plast" bude magazín šíriť osvetu ohľadom rastúcej krízy. 

Fotografie, ktoré zverejnili na svojom webe aj na Instagrame, skutočne nabádajú na zamyslenie. Nabudúce, keď si pri svojom nákupe potravín vypýtaš aj tašku, predstav si, aké následky môže mať na životné prostredie a dvakrát si rozmysli, či sa bez nej skutočne nezaobídeš.

Domov
Zdieľať
Diskusia