Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2018, 12:53
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Elon Musk dokončil prvý tunel pre futuristickú prepravu. Zverejnil ho prostredníctvom Instagramu

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Jazdy v tuneli sa chystá ponúkať zadarmo.

Vizionársky miliardár a zakladateľ mnoho perspektívnych a prosperujúcich spoločností ako Tesla, SpaceX a The Boring Company Elon Musk nás stále neprestane prekvapovať. Nielenže má na svedomí úspešné projekty ako automobilku Tesla či nadčasový Hyperloop, no najnovšie si na svoje konto môže pripísať aj jeho prvý tunel pod Los Angeles.

Muskova The Boring Company konečne dokončila úplne prvý úsek už dlhšie avizovaného prepravného systému, ktorý bude mať za úlohu prevážať automobily, no taktiež aj chodcov či cyklistov. Projekt by mal odľahčiť silnú mestskú premávku na povrchu a zároveň ponúknuť presun z jedného miesta na druhé bez akéhokoľvek zdržania.

Elon pár dní dozadu na svojom Instagrame odhalil video s prejazdom v tuneli. Príspevok zobrazuje cestu malým úsekom, krátku zastávku a cestu späť. Podľa jeho slov sa čaká na konečné povolenia od regulátorov a ukážkové jazdy by mali byť pre verejnosť bezplatne dostupné už o pár mesiacov. Zdôraznil aj, že v systéme budú prioritou chodci s cyklistami a cena lístka bude menšia ako v prípade autobusu.

Domov
Zdieľať
Diskusia