Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2018, 1:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Jej vlak odišiel o 25 sekúnd skôr. Japonská firma sa hlboko ospravedlňuje za správanie, ktoré nemá v miestnej spoločnosti čo hľadať

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložiť Uložené

V Japonsku je presnosť veľmi dôležitou vlastnosťou.

Japonská kultúra kladie veľký dôraz na dochvíľnosť. Aj preto si prevádzkovatelia vlakov dávajú obrovský pozor na to, či ich spojenia odchádzajú presne na sekundu, aby ľuďom nespôsobovali nepríjemnosti. Už zopár minút meškania vie nabúrať japonskému ľudu denný program, ale problém nie je len pri meškaní.

Ak vlak odíde aj trochu skôr, množstvo Japoncov nanešťastie nestihne nastúpiť. Pred pár dňami sa spoločnosť JR West dopustila neprípustného správania. Jej vlak zo stanice Notogawa smerujúci do stanice Nishi-Akashi ráno odišiel už o 7:11:35 namiesto 7:12. Vlak pozostávajúci z 12 vagónov dostal signál od vlakvedúceho, ktorý sa mierne pomýlil a dal pokyn na odchod o čosi skôr.

Jej vlak odišiel o 25 sekúnd skôr. Japonská firma sa hlboko ospravedlňuje za správanie, ktoré nemá v miestnej spoločnosti čo hľadať
Zdroj: Pixabay

Spoločnosť preto vydala vyhlásenie, v ktorom sa hlboko ospravedlňuje za nepríjemnosti a uvedomuje si, že podobné správanie je neospravedlniteľné. Firma bude dôkladne skúmať svoje kroky a bude sa snažiť zabrániť akýmkoľvek podobným incidentom v budúcnosti. Cestujúci pritom museli počkať na nový vlak až šesť minút, pretože zo stanice odchádzal o 7:19.

Domov
Zdieľať
Diskusia