Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2018, 15:33
Čas čítania 0:00
Sona O.

Odišla z práce v banke, aby si založila cestovateľský blog. Teraz si žije svoj sen ako sólo dobrodruh

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

31-ročná Kristin Addis z južnej Kalifornie sa pred 5 rokmi odhodlala k odvážnemu kroku. Odišla z práce, aby si konečne začala plniť svoje sny.

Všetci chceme občas vypadnúť od stereotypu každodenného života a vyskúšať niečo nové. Niektorým z nás stačí týždňová dovolenka v Chorvátsku, iní potrebujú oveľa väčší adrenalín. Milujú spoznávanie nových kultúr, krajín a v hľadaní zážitkov sa nikdy nezastavia. Presne takáto je aj blogerka Kristin.

"Pracovala som ako investičná bankérka. Vybrala som si istotu a stabilnú prácu. V Newport Beach som pracovala asi 4 roky, no ubíjalo ma to," hovorí. Kariéra v kancelárii vôbec nebola pre ňu a Kristin si to uvedomovala stále viac. Nakoniec ten tlak nevydržala a musela sa rozhodnúť pre úplne iný život.

"Bola som snílek. Stále som si vyhľadávala informácie o cudzích krajinách, mestách a ich kultúre a predstavovala som si, že som tam. Písala som a milovala som kreslenie. Unikala som do sveta fantázií," priznáva Kristin. Niekde na jej zložitej ceste za snami ju však realita zlomila a povedala si, že vsadí na istoty. Toto rozhodnutie však rýchlo oľutovala.

"Skončila som v práci, predala som všetky svoje veci a vybrala som sa do sveta iba s cestovnou taškou." Tento impulz nemusí mladá cestovateľka určite ľutovať. So 114-tisíc followermi na Instagrame sa z nej stala influencerka a jej blog pokryje všetky výdavky. 

Kristin cestuje sólo, priznáva, že aj napriek tomu, že tento druh cestovania má aj svoje výhody, niekedy sa cíti osamelá. "Nikdy si nezvyknem na večere bez spoločnosti," povedala. Napriek tomu sa ale nikomu nemusí prispôsobovať, ide presne tam kam sama chce a krajiny spoznáva podľa vlastného tempa.

Nedávno dokonca začala organizovať aj zájazdy pre ženy z celého sveta. Na rok 2018 má naplánované Peru, Namíbiu a Bostwanu. Je autorkou dvoch kníh "Pokorenie hôr: Ako cestovať sólo bez strachu" a "Tisíc nových začiatkov" o jej prvom roku cestovania po Ázii. 

Blogerka hovorí, že sa na svojich cestách naučila obrovskej samostatnosti, vie lepšie riešiť krízové situácie a konečne mala možnosť spoznať samú seba.

Ak ťa Kristin zaujala, okrem Instagramu ju môžeš sledovať aj na jej Youtube kanále.

Domov
Zdieľať
Diskusia