Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2018, 13:24
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena 5 rokov liečila nádchu, ale v skutočnosti jej z nosa tiekla mozgová tekutina. Denne jej z hlavy vytieklo až 230 mililitrov moku

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kendra nemala päť dlhých rokov pokojný spánok.

Neustále tečúci hlien z nosa nie je nič príjemné. Množstvo ľudí sa ťažšie prispôsobuje novým klimatickým podmienkam po presťahovaní, ale vrásky na čelách vytvárajú aj alergie. Práve alergie obviňovala zo svojich zdravotných problémov Kendra Jackson. Po čase ju začal tečúci hlien obťažovať natoľko, že zašla za lekármi. Neustále so sebou nosila vreckovky, pretože musela zbaviť svoje telo nadbytočnej tekutiny.

Ak vreckovky nepoužila, tekutina jej pomaly začala stekať až do hrdla. Lekári ani špecialisti nemali žiadnu bližšiu odpoveď okrem tej, že trpí intenzívnou alergiou, ale dôvod sa ukrýval inde. Jej problémy začali krátko po tom, čo bola v roku 2013 účastníčkou autonehody. Po náraze si udrela hlavu o prístrojovú dosku, lenže úder do hlavy by vysvetľoval iba chronické migrény.

Žena 5 rokov liečila nádchu, ale v skutočnosti jej z nosa tiekla mozgová tekutina. Denne jej z hlavy vytieklo až 230 mililitrov moku
Zdroj: Pixabay

Tekutina vytekajúca z nosa sa však ukázala ako oveľa väčší problém, než len hlien kvôli alergii. Kendra si pri nehode udrela hlavu tak silno, že jej z hlavy začala vytekať tekutina chrániaca mozog s názvom mozgomiešny mok. Každučký deň z nej vytieklo približne 230 mililitrov tekutiny, čo mala spôsobiť prasklinka v lebke. Podobné vytekanie je veľmi zriedkavé a objavuje sa najmä po traumatických úrazoch hlavy.

Často sa problém vyrieši aj sám, ak pacient dostatočne oddychuje, ale v prípadoch ako u Kendry je potrebné podstúpiť operáciu. Lekári jej pri zložitom zákroku dieru upchali a pacientka si vydýchla, pretože po piatich rokoch mohla opäť zažiť kvalitný spánok.

Domov
Zdieľať
Diskusia