Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2018, 14:50
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet

FILMY A SERIÁLY ALKOHOL CHOROBY HERCI ZÁVISLOSTI
Uložiť Uložené

Ďalšia hŕstka osobností, ktorým sláva stúpla do hlavy .

Náš minulý článok predstavil šesticu obľúbených hercov, ktorí si svoju slávu užívali dosýta a v ich živote nechýbali bujaré oslavy, sex, drogy či alkohol. Peniaze a obdiv vedia s ľudskou mysľou narobiť divy a zmeniť charakter človeka priam na nepoznanie.

Pre niektorých z nich sa ich činy stali osudnými a spočiatku nenápadné návyky boli trestom, ktorý ich poslal na druhý svet. Dnes si túto tému o čosi rozšírime a predstavíme si ďalšiu hŕstku hercov s podobnými problémami. Pohodlne sa usaďte, začíname.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: Sony

Robert Downey Jr.

Miláčik žien a jeden z najúspešnejších hercov súčasnosti si prešiel poriadne tŕnistou cestou. Jeho otec, nezávislý režisér, vďaka ktorému sa mladý Robert dostal do sveta kinematografie, bol silný narkoman.

Vďaka blízkemu styku s ním sa k drogám dostal už ako šesťročný, a práve návykové látky boli zbližujúcim faktorom podporujúcim ich rodinný vzťah.

Za úlohu feťáka v snímke Less Than Zero (1987) získal veľké uznanie kritiky a ani sa veľmi nemusel snažiť, keďže hral presne osobu, ktorou aj bol. Mimo toho sa uchýlil k alkoholu a drogám, čo mu výrazne skomplikovalo dospievanie. Aj napriek tomu sa mu podarilo hrať hneď vo viacerých filmoch.

Odporúčané
Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť 28. marca 2024, 9:30

Od roku 1996 do roku 2001 bol niekoľkokrát zadržaný za prechovávanie kokaínu, heroínu, marihuany a neoprávneného držania zbrane, neskôr bol prichytený v susedovom dome, do ktorého sa vlámal pod vplyvom drog a zaspal v jednej z postelí.

Jeho výtržnosti pokračovali ročným pobytom vo väzení, pretože mimo iného odmietol pravidelné testovanie. Od roku 2003 sa však považuje za čistého. K abstinencii mu výrazne dopomohla jeho žena, ale aj zvyšok rodiny, rôzne terapie či meditácie, jóga a v neposlednom rade aj bojové umenie odnože kung fu zamerané na boj zblízka.

V nasledujúcich rokoch prišiel comeback a zlom kariéry. Natočil originálnu snímku A Scanner Darkly s Keanu Reevesom presláveným z Matrixu, pod taktovkou talentovaného Davida Finchera priam zažiaril po boku Marka Ruffalo a Jakea Gyllenhaala v projekte Zodiac, no a v neposlednom rade si zaslúžil oscarovú nomináciu za vedľajšiu úlohu v akčne nabitom komediálnom Tropic Thunder.

Robert sa stal žiadaným hercom presláveným najmä vďaka humornému stvárneniu komiksového Iron Mana, ktorého máme všetci v obľube. Podľa jeho vlastných slov v dospelosti vyskúšal všetky drogy vrátane heroínu a my len dúfame, že sa k nim už nevráti. 

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: Paramount

Charlie Sheen

Carlos Irwin Estévez, známy pod menom vyššie bol veľkou filmovou osobnosťou osemdesiatych rokov a jeho sláva nestratila na svojom lesku ani v nasledujúcich desaťročiach. Svet spoznal jeho komediálny talent a vy si iste pamätáte snímku Horúce strely, ktorá svojím humorom dokáže zabaviť dodnes. 

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

Ešte než sa Charlie dostal k svojej životnej role v seriáli Dva a pol chlapa, podľahol opojeniu alkoholu, tvrdých drog a nespútaných večierkov plných sexu. 

V roku 1998 si prešiel mozgovou príhodou, a to po predávkovaní sa kokaínom a inými látkami. Bol dokonca nájdený až v kritickom stave ohrození života a Sheen musel podstúpiť výplach žalúdka. Snaha poslať ho na odvykačku často končila neúspechom.

Herec sa však vôbec nepoučil z predošlého incidentu, ktorý sa mohol skončiť smrťou. V roku 2009 si svoje problémy začal vybíjať aj na svojej žene. Polícia ho zatkla a ešte v ten istý deň sa opäť dostal na slobodu po zaplatení kaucie.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: 20th Century Fox

V nasledujúcom období bol opäť zatknutý za výtržnosti v hoteli, kde spôsobil škody za niekoľko tisíc dolárov (opäť zdrogovaný a opitý). Nepomohla ani ďalšia odvykačka a podmienka.

V roku 2015 sa svet dozvedel o jeho pozitívnom výsledku na HIV test. V jednom z rozhovorov spomenul, že istým ľuďom zaplatil až 10 miliónov preto, aby jeho tajomstvo držali od roku 2011 pod zámkom. Hovorí sa, že po zistení choroby mal Sheen ďalších 200 sexuálnych partnerov.

Niektoré zdroje okrem iného prinášajú informáciu, že sa Sheen vyhrážal smrťou jednej z jeho bývalých blízkych lások. Mimo toho výrazne znížil finančné príspevky smerujúce k bývalým manželkám a ich deťom, ktoré od neho neustále vymáhajú peniaze.

Odporúčané
Dva dni som sa nedotkla svojho iPhonu: Takmer som zablúdila a v obchode si mysleli, že chcem kradnúť (Reportáž) Dva dni som sa nedotkla svojho iPhonu: Takmer som zablúdila a v obchode si mysleli, že chcem kradnúť (Reportáž) 26. februára 2024, 14:30

Charlie sa ale do problémov dostal sám svojím správaním a v priebehu rokov to nevyzeralo, že by sa chcel zo zlovestného cyklu nešťastných udalostí akosi vymaniť. Naposledy sme ho videli v pomerne nezaujímavom a tragickom filme 9/11. Pravdou je, že Sheena po škandáloch nikto obsadiť nechce, a tak si hľadá prakticky hocičo.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: CBS

Philip Seymour Hoffman

Philip je jeden z ďalších hercov, ktorým sa návykové látky stali osudnými. V prvom rade si ale povieme, že tento Američan patril medzi najtalentovanejších a zároveň najmenej docenených vedľajších hercov, pričom vedel skvele zvýrazniť negatívne črty jeho filmových postáv.

Pred dekádou, teda v období, kedy ešte žil, v jednom z rozhovorov priblížil svoj život na univerzite. Počas neho užíval prakticky všetky látky, ktoré mu prišli pod ruku a po dokončení vysokej školy zavítal na odvykačku. V tom čase mal 22 rokov.

Paradoxom je, že nasledujúcich 23 rokov ostal bez priameho styku s drogami a vyzeralo to, že sa k nim nikdy nevráti. Rovnako tak je z jeho života celkom jasné, že netrpel ťažkými problémami ako vyššie spomenutí herci a žil pomerne spokojný život.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: Lionsgate

2013 ale značil rok, kedy sa k nim opäť vrátil. Jeho priatelia povedali, že mal svoje zlozvyky pod kontrolou, avšak pravda bola zrejme zakopaná inde. 2. februára 2014 bol Hoffman nájdený vo vani vo svojom apartmáne na Manhattane. 

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

Herca našli v kúpeľni s injekciou v ruke a pitva jeho tela dokázala prítomnosť heroínu, kokaínu a amfetamínov. Detektívi takisto lokalizovali tieto látky priamo v byte a dodnes sa nevie, či si vzal všetky substancie naraz, alebo sa niektoré z nich už v jeho tele nachádzali. Smrť bola označená za intoxikáciu skombinovaných drog.

Mimochodom, tohtoročný víťaz oscarovej kategórie najlepší herec vo vedľajšej role, Sam Rockwell, mu venoval svoju cenu.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: Entertainment One

Cory Monteith

Cory sa do nášho zoznamu plného bieleho prášku nedostal a odkázali sme naň len v posledných riadkoch. Kanadská hviezdička seriálu Glee zasiahla svojou smrťou azda všetkých fanúšikov a herec tiež patrí medzi hŕstku tých, ktorí sa s drogami potýkali celý život.

Cory ale vedel o svojich problémoch a dobrovoľne sa vydal na odvykačku. Nastali však závažné problémy a tvorcovia seriálu sa rozhodli jeho postavu vynechať z posledných dielov štvrtej série. Uisťovali ho, že keď sa dá do poriadku, práca naň počká.

Svoju liečbu skončil v apríli 2013. V júli bol v hotelovej izbe nájdený mŕtvy vo veku 31 rokov. Po osemdňovom pobyte sa mal zo zariadenia odhlásiť, avšak keď o ňom neprichádzali žiadne správy, vedenie hotela sa vydalo do jeho izby a nález hneď nahlásilo polícii.

Z prvého pohľadu nebolo jasné, čo bolo príčinou úmrtia. Pitva však v jeho tele ukázala veľké množstvo heroínu a alkoholu

Finálna správa napokon pridala ešte dve omamné látky do zoznamu nálezov v jeho telesnej schránke. S veľkou pravdepodobnosťou sa herec náhodne predávkoval, a tak sa zaraďuje medzi tých, ktorí už medzi nami nie sú. A to nás vždy mrzí.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: Fox

Lindsay Lohan

O Lindsay sme si už čo-to v minulosti povedali. Jej problémy a návyky sú oveľa známejšie než jej filmové roly a jej život sa v ľahkosti dá charakterizovať heslom „mladosť, sláva, drogy“.

Odporúčané
Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) 26. januára 2024, 14:30

Nestabilné rodinné prostredie prinútilo mladú Lindsay vyrastať v iných podmienkach, než je zvykom. Otec mal problémy s drogami, matka s alkoholom. V troch rokoch hrala v rozličných reklamách a neskôr, keď vyrástla, zožala slávu a stala sa hľadáčikom médií. Tie sa však začali zaujímať práve o jej rodinu.

Po spolupráci s Disney začala vyhľadávať nezávislejšie filmové vody a na svetlo sveta prenikali jej problémy s alkoholom a drogami. Bola zatknutá za riadenie pod vplyvom alkoholu a neskôr poslaná na rehabilitačné zariadenie, ktorého návštevu si viackrát zopakovala.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: Buena Vista Pictures

Dva roky na to si herečka uvedomila, že hrá v čoraz kvalitatívne slabších snímkach a v presvedčení, že je skvelá herečka, sa dožadovala lepších filmových ponúk. Šťastie ju obišlo a Lindsay bola dokonca obvinená z krádeže luxusného a drahého náhrdelníku, vďaka ktorému sa dostala na štyri mesiace do väzenia.

Ďalším kariérnym krokom bolo fotenie pre Playboy. Mimo toho sa na natáčaní Scary Movie 5 zoznámila s vyššie uvedeným Charliem Sheenom a dodnes to vyzerá, že sa už nevráti naspäť na výslnie. A čo sa odvykačiek týka, nedopadli práve úspešne.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: Buena Vista Pictures

Nick Stahl

Nich (John Connor z Terminátora 3) vyrastal v americkom Texase. S drogami sa stretol už v pomerne mladom veku, pričom najviac užíval metamfetamín. 

Jeho pomerne krátka kariéra definitívne upadla po tom, keď svoje návyky nezvládal kontrolovať, čo vyústilo aj v rozvod s jeho dlhoročnou manželkou Rose. Tá sa Nicka v roku 2012 veľmi bála, keď sa dvakrát akoby prepadol pod zem a neostalo po ňom ani stopy. Bola takmer presvedčená, že sa niekde predávkoval.

Odporúčané
Po suchom februári schudneš a budeš lepšie spať. Zvládnuť ti ho pomôže apka, cukríky aj rady od Braňa Mojseja Po suchom februári schudneš a budeš lepšie spať. Zvládnuť ti ho pomôže apka, cukríky aj rady od Braňa Mojseja 22. januára 2024, 14:30

Rose mala po rozvode podmienku, že Nick musí absolvovať testy predtým, než sa stretne so svojou dcérkou Marlo. Herec sa medzitým snažil striasť nechutného zlozvyku a rehabilitačné zariadenia striedal jedno s druhým. Problémy narobil aj na premietaní v kine pre dospelých, za čo si vyslúžil jedno z viacerých zatknutí.

Nespútaný sex, drogy a závislosti, ktoré poslali obľúbených hercov do väzenia, na odvykačku či na druhý svet
Zdroj: Columbia Pictures

Nick si ale uvedomil, že jeho život nikam nesmeruje. Skončil jednu trojmesačnú odvykačku, začal pravidelne cvičiť a snažil sa vrátiť do zdravej formy, aby sa vedel postaviť pred svoju bývalú manželku.

Už pár rokov sa o hercovi takmer nehovorí a vo filmovej sfére ostáva nečinný. Sme zvedaví, či sa ešte niekedy objaví na plátnach kín, o čom aj minulý rok uvažoval. Momentálne sa ale sústredí na boj so závislosťou, s ktorou už nechce mať nič spoločné.

Domov
Zdieľať
Diskusia