Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2018, 21:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Študentka sa vyzliekla pri prezentácii po tom, čo ju profesorka skritizovala za oblečenie. Vraj jej kraťasy priťahujú mužské pohľady

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Letitia vraj nemohla poznámku svojej profesorky odignorovať.

Študentka Letitia Chai zareagovala na poznámku svojej učiteľky pred prezentáciou práce veľmi netradične. Letitia si na generálku prezentácie obliekla letný outfit. Na sebe mala bledú košeľu a kraťasy, čo sa nepozdávalo jednej profesorke.

Rebekah Maggor jej mala hneď pri začiatku prezentácie povedať, či by si skutočne obliekla podobný outfit aj na hlavnú prezentáciu. Vytkla jej, že si obliekla príliš krátke kraťasy, ktoré vraj priťahujú mužský pohľad viac ako obsah jej práce. Skritizovala ju aj za to, že vraj si konkrétne oblečenie obliekla len z dôvodu, aby učiteľom poslala provokatívnu správu.

Letitia študuje na prestížnej Cornell University a nepatrí medzi ľudí, ktorí by si nechali pošliapať vlastný názor, a tak po chvíli vysvetlila svoje pocity a začala sa vyzliekať. Namiesto krátkych kraťasov odrazu pred učiteľmi a spolužiakmi stála len v spodnej bielizni, čím chcela poukázať na to, že nie je iba objektom sexuálneho záujmu mužov, ale ženou, ktorá prezentuje svoju prácu a neprišla počúvať sexistické narážky.

Svoj hnev vysvetlila v príspevku na Facebooku, ktorý sa rýchlo dostal aj do médií. Profesoka Maggor sa jej mala aj ospravedlniť a upraviť svoje pôvodné výroky, pretože chcela len upozorniť na to, že v konkrétnych situáciách by si mali ľudia dávať väčší pozor na to, aký outfit zvolia. Názory verejnosti sa pri pohľade na video líšia, a tak nie je možné vytvárať akékoľvek závery.

Domov
Zdieľať
Diskusia