Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2018, 12:19
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Mladá Britka Jorja Smith písala pesničky pred dvoma rokmi v Starbuckse, dnes je tvárou moderného R&B (Tip na hudbu)

HUDBA
Uložiť Uložené

Britská kráska s očarujúcim hlasom vydáva už o mesiac debutový album. Čo je však zač?

Jorja Smith. Zdá sa ti to ako povedomé meno? Baba, ktorá sa ocitla na Drakeovom albume More Life v roku 2017, totiž rozbehla sľubnú kariéru, ktorú jej tak trochu závidíme. V mladom veku rovno skončila so svojou každodennou prácou, aby sa mohla naplno venovať hudbe.

V januári 2016, ešte ako 18-ročná zamestnankyňa Starbucksu, uploadla svoju debutovú skladbu Blue Lights na SoundCloud, kde samplovala Dizzeeho Rascala. Nasledovali ďalšie dva tracky - A Prince a Where Did I Go? a Jorja preukázala svoj talent natoľko, že si ju Drake pozval na svoj album More Life. Tam dostala priestor na dvoch trackoch - Jorja Interlude a Get It Together. 

Mladá Britka Jorja Smith písala pesničky pred dvoma rokmi v Starbuckse, dnes je tvárou moderného R&B (Tip na hudbu)
Mladá Britka Jorja Smith písala pesničky pred dvoma rokmi v Starbuckse, dnes je tvárou moderného R&B (Tip na hudbu) Zdroj: giphy.com

Na konte má jedno EP s názvom Project 11, odhaľujúce jej krehkú, melodickú stránku. Okrem hitu Blue Lights môžeš poznať aj baladu Teenage Fantasy či banger On My Mind v spolupráci s britským producentom Preditah. Ten sa ako správny bassline junkie (no pun intended) chopil príležitosti a spravil chytľavý song, ktorý dopĺňa tak trochu pouličný britský vizuál. Odporúčame ale aj cover na Lost od Franka Oceana či Tyrant od Kali Uchis. 

Sympatická R&B speváčka, často porovnávaná s Lauryn Hill či Amy Winehouse, to však má v rodine. Už jej otec bol spevákom v neosoulovej kapele. Svoju dcéru prihlásil v škole do speváckeho zboru, kde svoj hlas vypilovala do dokonalosti - a to Jorja riadne využila vo svoj prospech. Jorja je dokonca držiteľkou ocenenia BRITs Critics' Choice Award, ktoré sa udeľuje umelcom s predpokladom veľkého úspechu v hudobnej kariére.

Snedá kráska oslávi presne o mesiac svoje 21. narodeniny, no čo viac - 8. júna vydá debutový album Lost & Found, ktorého tracklist si môžeš pozrieť na tomto odkaze. Verím, že určite preskúmaš aj tento Spotify playlist, kde sa doposiaľ nachádzajú všetky jej vydané skladby. Určite sleduj aj jej Instagram či Twitter.

Domov
Zdieľať
Diskusia