Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2018, 10:41
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Ruská webstránka podnecuje užívateľov k prenasledovaniu a mučeniu homosexuálov

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Týranie LGBT komunity sa pre nich stalo hrou.

Lesby, gayovia, bisexuáli a transsexuáli sa v Rusku stretávajú s ostrakizáciou a právnymi nepríjemnosťami, ktoré bežný obyvateľ s tradičnou orientáciou nepozná. V krajine neobmedzených možností párom rovnakého pohlavia nie je poskytnutá rovnaká právna ochrana ako zvyšku heterosexuálnej populácie.

Od roku 2013 tu dokonca platí zákon o homosexuálnej propagande, ktorý zakazuje LGBT komunite organizovať sa do skupín alebo verejne demonštrovať. Ruskí homofóbovia si však môžu pripísať ďalší bod vo vojne medzi touto komunitou vďaka organizovanému násiliu prostredníctvom šialenej homofóbnej webstránky.

Webová stránka, ktorá je známa pod názvom "Saw" podľa známeho hororu, otvorene prehlasuje, že kampaň by mala predstavovať "Návrat Čečenska", teda systematické mučenie homosexuálov v ruskej provincii, kde bol dokonca prvý koncentračný tábor pre ľudí s rovnakou orientáciou. Ich hlavným cieľom je vytvoriť databázu homosexuálov, ktorá bude obsahovať ich fotografie a osobné údaje. Samotné prenasledovanie LGBT komunity nazývajú hrou.

Kampaň nenávisti by mala v sebe podľa všetkého zahŕňať fyzické násilie, hladovanie, mučenie v rônych podobách a následne vraždu dotyčného. Užívatelia môžu nahrávať fotografie homosexuálov na stránku, pričom stačí len podozrenie z odlišnej orientácie. Na portáli sa už objavujú aj fotky priateľov, rodiny a blízkych, ktorí sa stýkajú s homosexuálmi. Za poplatok je možné požiadať o odstránenie svojho mena, fotografie a údajov. V súčasnosti je stránka zablokovaná, no táto bezcitná a krutá "hra" ďalej pokračuje na ruských sociálnych sieťach.

Domov
Zdieľať
Diskusia