Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2018, 9:12
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Spotify prichádza s funkciou, vďaka ktorej budeš môcť vyhľadať pesničku pomocou coveru albumu

HUDBA SHAZAM SPOTIFY
Uložiť Uložené

Niečo ako Shazam, no prostredníctvom obalu od albumu.

Povedzme, že si v obchode s hudobnými albumami alebo len v obyčajnom kníhkupectve a zbadáš album, ktorý by si si chcel kúpiť, no nie si si istý, či obsahuje kvalitné a dobré skladby. Spotify prichádza s novou funkciou, ktorá ti tento problem pomôže vyriešiť. Aplikácia ponúka rozpoznávanie coveru albumu, ktorý jednoducho odfotíš a v momente si ho dokážeš vypočuť.

Nová aplikácia, ktorá dokonale rozpozná a identifikuje každý album v Spotify databáze, plnohodnotne dopĺňa túto streamovaciu službu. Funguje podobne ako aplikácie typu Shazam, ktoré dokážu vyhľadať skladby podľa zvuku. 

Obrázok, ktorý použiješ, môže byť pridaný z galérie či práve odfotený a odosiela sa do rozhrania Google Vision API, ktoré dokáže odhadnúť, o aký album ide.

Spotify prichádza s funkciou, vďaka ktorej budeš môcť vyhľadať pesničku pomocou coveru albumu
Zdroj: Engadget

Možno si hovoríš, že to je zbytočnosť, keďže si môžeš klasickým spôsobom zadať názov albumu do vyhľadávača. No keďže Record Player, ako sa aplikácia nazýva, ti umožňuje nahrávať ľubovoľnú fotografiu, dá sa s ňou aj dobre zabaviť. Napríklad zistiť, aký album sa zhoduje s tvojou selfie či fotografiou tvojho dnešného obedu. Na tomto odkaze si to môžeš sám vyskúšať 

Domov
Zdieľať
Diskusia