Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2018, 10:08
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

JOJ vysielala film plný erotického násilia rovno v hlavnom vysielacom čase. 50 odtieňov sivej vyšlo televíziu na 8 000 €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nesprávne označený film, nesprávny vysielací čas.

Nie je žiadnym tajomstvom, že film Päťdesiat odtieňov sivej nie je práve vhodným pre maloletých divákov. Televízii JOJ to však ani náhodou nebránilo v tom, aby ho odvysielala priamo v prime time ako prvý film večera. Už o 20:35 sa tak mohli celé rodiny zvaliť na gauč a vychutnať si film plný sexuálnych scén.

Celá udalosť sa pritom udiala ešte na začiatku novembra, no zodpovedná Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) zasadla až teraz, pričom usúdila, že pokuta 8 000 € by mohla byť dostatočnou sumou. Potrestané pritom nebolo samotné vysielanie nevhodného filmu, no jeho nesprávne označenie. Televízia mala o filme informovať ako o nevhodnom pre ľudí do 18 rokov, to sa však zo záhadných dôvodov nedialo. So správnym označením by sa mohol na slovenské obrazovky dostať až po 22. hodine.

RVR sa pre portál Stratégie vyjadrila, že film 50 odtieňov sivej "obsahoval obscénne vyjadrovanie, zobrazenie erotických pomôcok a scény spojené s prejavmi sexuálneho násilia alebo sexuálnymi deviáciami."

JOJ vysielala film plný erotického násilia rovno v hlavnom vysielacom čase. 50 odtieňov sivej vyšlo televíziu na 8 000 €
Zdroj: Universal Pictures

JOJ-ka mimochodom na zasadnutí schytala aj druhú pokutu, tentokrát vo výške 5 000 € za udalosť z 28. októbra, kedy zvuková hladina dvoch reklamných blokov nespĺňala technické požiadavky. Tento rok je pre JOJ na pokuty mimoriadne bohatý, na začiatku februára musela televízia zacvakať 20 000 € za odvysielanie seriálu Aféry o 7:30 ráno. Ten bol pritom označený ako vhodný pre deti nad 12 rokov, mal byť však od 15.

Domov
Zdieľať
Diskusia