Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2018, 21:07
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Hojdačka vo výške 30 metrov na severe Slovenska ti zdvihne adrenalín. Fantastický výhľad na okolie aj hrad sa nachádza pri Žiline

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pri Žiline sa nachádza skutočne unikátna atrakcia.

Dnes už len máločo dostane mladých ľudí do lesa a na hory smerujú predovšetkým staršie ročníky. Úžasné výhľady sa dajú dájsť na internete a dobrodružstvo ľahko prežiť aj v rušnom meste. Za väčšinou adrenalínových zážitkov dnes netreba do lesa, turistika tak nepredstavuje ani náhodou tak veľké lákadlo, ako tomu bolo kedysi.

 

Jar však predsa len podnieti turistickú sezónu a ak by sme ti niečo mali odporučiť, určite by to bol vrch Skalka v dedinke Lietavská Svinná - Babkov neďaleko Žiliny. Nielenže je z neho úžasný výhľad, no na vrchole sa nachádza aj fantastická adrenalínová hojdačka populárna medzi mladými ľuďmi.

Hojdať sa dá až vo výške tridsať metrov a napínavý zážitok ponúka úžasný pohľad na prekrásne okolie a najmä Lietavský hrad. K hojdačke i na vrchol Skalky navyše vedú značené turistické trasy z Rajeckých Teplíc aj blízkeho okolia, tvojim dokonalým fotkám na Instagrame a úžasnému zážitku tak nič nebráni.

Domov
Zdieľať
Diskusia