Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2018, 9:53
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Aj Android konečne dostane svoj vlastný iMessage. Jemná inšpirácia konkurenčným Apple chce priniesť nový štandard v komunikácii

TECH APPLE GOOGLE
Uložiť Uložené

S aplikáciou Chat možno zaniknú SMS balíčky od operátorov a začne tak konverzácia čisto cez len internet.

Apple je známe svojím jednoduchým prepojením a dôležitú súčasť hrá aj služba iMessage. Android zariadenia nie sú ničím podobným vybavené a aj keď to už Google skúšal s viacerými aplikáciami, zatiaľ nebola žiadna dosť dobrá.

Najnovšie pozastavil vývoj aplikácie Allo a celý tím vývojárov presunul na vývoj nového štandardu pre komunikáciu medzi Android zariadeniami s jednoduchým názvom Chat, "jemne" inšpirovaného konkurenčným jabĺčkom a jeho iMessage. 

Komunikácia cez internet by mala o chvíľu nadobro nahradiť SMS. Preto aj Android kladie dôraz na kvalitnú aplikáciu plnú možností. Ak si teda majiteľ Android zariadenia a si pripojený na internet, onedlho už budeš môcť posielať SMS správy prakticky zadarmo. Chat má využívať RCS protokol a ten ponúka rozšírené možnosti odosielania správ, živého zdieľania videa a súborov medzi rôznymi zariadeniami.

Aj Android konečne dostane svoj vlastný iMessage. Jemná inšpirácia konkurenčným Apple chce priniesť nový štandard v komunikácii
Zdroj: InfoGlitz

Chat nemá byť nová aplikácia a je založená na operátoroch, nie na službe Google. Správy sú však šifrované rovnako ako SMS a oproti iMessages je tým pádom táto služba pozadu. Ak budeš mať zapnutý Chat a človek, ktorému píšeš nie, správa sa odošle ako klasická SMS. Podpora pre iOS zariadenia nie je potvrdená, no ani vylúčená. Chat má byť defaultne nastavený na viacerých Android zariadeniach, nie však na všetkých. 

Domov
Zdieľať
Diskusia