Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2018, 18:01
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pokračovanie Mad Maxa asi nikdy neuvidíme. Režisér George Miller sa súdi s Warner Bros. a nikdy viac s nimi už nechce spolupracovať

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Warner Bros. podľa žaloby dlží režisérovi Mad Maxa rovných 7 miliónov dolárov. Spoločnosť má však vážne výhrady.

Niekoľko týždňov až mesiacov po premiére Mad Max: Fury Road v tom mala väčšina ľudí jasno – novodobý Šialený Max je ohromujúcim akčným hitom. Veľký úspech u divákov, pochvala od kritikov, slušné zárobky a k tomu výhra šiestich Oscarov. Pokračovanie niečoho takého by mala byť predsa samozrejmosť, však? No, nie tak úplne.

V novembri minulého roku totiž režisér filmu George Miller podal žalobu voči Warner Bros., ktoré Millerovi podľa jeho tvrdenia dlží ušlú mzdu 7 miliónov dolárov. Skrátka a jednoducho, medzi štúdiom a Millerom panovala dohoda, že pokiaľ nebude pri natáčaní presiahnutý rozpočet 157 miliónov, režisér po práve obdrží 7 miliónov.

Pokračovanie Mad Maxa asi nikdy neuvidíme. Režisér George Miller sa súdi s Warner Bros. a nikdy viac s nimi už nechce spolupracovať
Zdroj: Warner Bros.

Miller je toho názoru, že rozpočet filmu vyšiel na 154,6 milióna, zatiaľ čo Warner Bros. oponuje s čiastkou 185,1 miliónov. Kde sa však vzal ten markantný rozdiel? Režisér vo svojej žalobe píše, že za 31 miliónove dotáčky môže práve štúdio, pretože nadmerne zasahovalo do procesu natáčania.

V protižalobe si ale samozrejme Warner Bros. stojí za tým, že Miller značne prekročil plánovaný rozpočet a za výdavky navyše môže práve on. Zmenu záveru filmu (plus pretočenie niekoľkých ďalších scén) z ich uhľa pohľadu iba navrhli, no určite na tom netrvali.

Millerova žaloba navyše obsahuje aj tvrdé slová, ktoré doslovne popisujú "zničené vzťahy" medzi ním a štúdiom podmienené nevyplatením zaslúženého bonusu. Ďalej sa v žalobe nachádza časť, ktorá jednoznačne hovorí o "nemožnosti spolupracovať na akýchkoľvek budúcich projektoch".


Najnovšie skutočnosti hovoria azda sami za seba. Napriek tomu by sme si ale v redakcii priali, aby na konci súdnych sporov medzi Millerom a Warner Bros. zaviala biela vlajka mieru. Pokračovanie Mad Maxa je totiž viac než žiaduce. Vidíte to podobne aj vy?

Anketa:
Aký máte názor na najnovšieho Maxa a jeho možné pokračovanie?
Fury Road sa mi skutočne páčilo, bol/bola by som jednoznačne za pokračovanie.
Film ma príliš neohúril, o pokračovanie nejavím záujem.
Fury Road sa mi skutočne páčilo, bol/bola by som jednoznačne za pokračovanie.
85 %
682 Hlasov
Film ma príliš neohúril, o pokračovanie nejavím záujem.
15 %
117 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia