Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2018, 8:48
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Čo všetko zatiaľ vieme o 8. sérii Game of Thrones? Niektoré postavy sa vrátia, no s inými už príliš nerátajte

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Aj keď sa HBO snaží skrývať všetky podstatné informácie týkajúce sa jeho klenotu, o seriáli toho už vieme dostatok.

Množstvo fanúšikov seriálu sa až do premiéry prvej epizódy finálnej série Game of Thrones rozhodlo vyhýbať akýmkoľvek spoilerom.

Tie sa na nás vrhajú skutočne zo všetkých strán a len málokto nájde vnútornú silu, vďaka ktorej odolá. Podarí sa aj vám vydržať až do roku 2019? Alebo sa spoločne s nami vrhnete na všetky zatiaľ dostupné informácie?

Upozorňujeme, že nasledujúce riadky budú obsahovať obrovské spoilery!

Čo všetko zatiaľ vieme o 8. sérii Game of Thrones? Niektoré postavy sa vrátia, no s inými už príliš nerátajte
Zdroj: HBO

Spomínate si ešte na krásu a majestátnosť sídla Starkovcov z prvej série? Než Winterfell padol pod nadvládu Boltonovcov, išlo o skutočne nádherné sídlo.

Po neskorších reparáciách sa hrad dostal ako tak do poriadku a znovu obsadením opevnenia jeho pôvodným rodom sa všetko vrátilo do starých koľají. Zdá sa ale, že nič dobrého nemôže v Game of Thrones trvať večne.

Podľa záberov natočených amatérskou kamerou sa kulisy používané k natáčaniu scén vo Winterfelle nachádzali v plameňoch. A je len málo pravdepodobné, že sa niekomu z miestnych obyvateľov podarilo pri nedbalom zaobchádzaní s ohňom zapáliť celý hrad.

Z tejto pohromy pravdepodobne možno viniť iba drakov. Našim odhadom je veľkolepá bitka medzi živými a mŕtvymi, ktorých sa hrdinovia seriálu pokúsili zadržať ešte na severe.

Keď sa ale plán A nepodarilo naplniť, nastúpili na scénu zvyšní dvaja miláčikovia Daenerys a urobili s hradom a jeho okolím krátky proces. Alebo že by išlo o nového nemŕtveho bojovníka Viseriona? Ťažko povedať. Je ale možné, že išlo o práve tento spomínaný epický boj.

Draci, respektíve teda dračí oheň, budú hrať vo finálnej sérii značnú úlohu. Nielenže jeho deštruktívnou silou padne nespočetné množstvo bojovníkov na oboch stranách barikády a asi zhorí aj rodný dom Starkovcov, ale taktiež padne popolom aj hlavné mesto King's Landing.

Väčšina scén z tejto oblasti bola v minulosti nakrúcaná v reálnych mestách, a to najmä v Dubrovníku.

Tentokrát sa ale replika King's Landingu musela zhotoviť v Belfastskom Titanic Studios – a to z celkom jasného dôvodu. Mesto muselo zhorieť.

V prípade súčasnej bašty Cersei Lannister sa ale okrem spomínaných dračích útokov celkom naskytuje otázka, či za podpálením mesta nestojí samotná kráľovná a jej milovaný "wildfire". Čo tipujete vy?

Čo všetko zatiaľ vieme o 8. sérii Game of Thrones? Niektoré postavy sa vrátia, no s inými už príliš nerátajte
Zdroj: HBO

Popravde, obidve možnosti sú veľmi pravdepodobné. Dôvod? Internetom kolujú zábery zo spomínaného Titanic Studios, na ktorých môžeme vidieť obrovskú kušu proti drakom.

Na ňu si určite dobre spomínate pri boji medzi Lannisterovcami a vojskom Daenerys. Prvýkrát ju v seriáli použil Bronn. Podľa všetkého sa jej využitie zopakuje aj na pôde King's Landing.

Ak teda prijmeme fakt, že replika hlavného mesta v Titac Studios slúži k natočeniu bojových scén a k vypáleniu King's Landing, v spojení s prítomnou kušou na drakov je takmer isté, že na mesto zaútočia draci.

Ich oheň teda bezpodmienečne zasiahne veľkú časť mesta. Ale vzhľadom na čoraz vyhrotenejšie konanie Cersei by sme sa ani nečudovali, keby si z nejakého dôvodu (nepriateľské vojsko) vypálila vlastné mesto do tla.

Tretia možnosť je tá, že by sa od zničeného Winterfellu museli Jon a Daenerys nakoniec uchýliť až k hradbám hlavného mesta, kde Cersei nakoniec skutočne presvedčili, aby spoločne s nimi bojovala proti väčšiemu zlu.

Tým pádom by ona veľká kuša naplnená šípmi z dračieho skla či valyrijskej ocele, mohla slúžiť na skolenie Viseriona. Ale že by Cersei prišla k rozumu? Nepravdepodobné.

Web TVLine prišiel s pozoruhodnou, avšak nie príliš šokujúcou informáciou. Podľa ich tvrdenia by v nemenovanom, mimoriadne populárnom seriáli, ktorý už neraz získal cenu Emmy, a na obrazovky sa nevráti až do roku 2019 (asi je jasné, na čo narážajú), mal nastať zvrat týkajúci sa tehotenstva. No kto by to tak asi len mohol byť?

Pokiaľ si vezmeme do úvahy všetky postavy majúce v poslednej sérii sex (Missandei a Grey Worma zo zoznamu potenciálneho oplodnenia asi určite škrtáme), hlavnými kandidátkami budú zrejme len Cersei a Daenerys. Šanca, že by v sebe mala Sansa Ramsayho dieťa nie je síce nulová, ale pre príbeh príliš nepravdepodobná.

Čo všetko zatiaľ vieme o 8. sérii Game of Thrones? Niektoré postavy sa vrátia, no s inými už príliš nerátajte
Zdroj: HBO

Koniec 7. série so sebou priniesol pre fanúšikov hláškujúceho a úsmevy rozdávajúceho Tormunda jeden veľký otáznik. Prežil to, alebo nie?

Väčšina z nás bola dlhú dobu názoru, že milovníci vraždenia hlavných postáv, akými tvorcovia Game of Thrones vďaka predlohe Georgea R. R. Martina dozaista sú, by nenechali kľúčovú postavu zomrieť len tak "off-screen". Pokiaľ ste zmýšľali doposiaľ podobne aj vy, robili ste pravdepodobne správne.

Stránka Buzzfeed priniesla prostredníctvom webu viacero fotografií z natáčania v Belfaste, na ktorých bolo možné mimo iných známych hereckých tvárí vidieť aj Kristofera Hivjua, predstaviteľa Tormunda.

Stále však nemožno na sto percent potvrdiť, že Tormund pri páde The Wall nezomrel a na natáčanie neprišiel natočiť len nejaký ten flashback, ale podľa môjho skromného odhadu je určite nažive.


Za krátky čas svojho aktívneho pôsobenia si Night King dokázal na svoju stranu získať naozaj cenných spojencov. Zatiaľ najlukratívnejším pešiakom na jeho šachovnici je drak Viserion a pokiaľ sa mu nepodarí zabiť a reinkarnovať ešte mohutnejšieho Drogona, pravdepodobne pôjde až do konca seriálu o jeho najväčší tromf.

K svojej armáde si ale v 8. sérii pripíše aj šialených bojovníkov na koni – Dothrakov.

Ako inak, aj k tejto informácii sme sa dopracovali vďaka nezbedným fanúšikom, ktorí sa dostali dostatočne blízko natáčacích priestorov a získali viacero exkluzívnych záberov.

Tieto konkrétne poukazujú na obrovské zelené plátno a pri ňom na koňoch sediacich mužov oblečených v zelených outfitoch a dothrackých potrhaných šatách. Tie tvorcovia využívajú práve k tomu, aby prostredníctvom CGI vytvorili takzvaných "wights" (zombie armádu Night Kinga).

Čo všetko zatiaľ vieme o 8. sérii Game of Thrones? Niektoré postavy sa vrátia, no s inými už príliš nerátajte
Zdroj: Hogwort

Jon Snow už jedenkrát skúšal nájsť u Cersei pomoc a ako iste viete, hneď po jeho odchode z King's Landing sa mu zákerná samozvaná kráľovná otočila chrbtom. Ich stretnutie zo 7. série ale dozaista nebude posledným. Potvrdzujú to ďalšie fotozábery z natáčania, na ktorých oboch hercov vidno v lokalitách Chorvátského Dubrovníku.

Vyššie sme už spomínali, že práve Dubrovník často tvorcovia využívajú k natáčaniu scén z hlavného mesta. Je teda zrejmé, že Jon musel do týchto nevítaných končín znova zavítať. Čo za tým ale stojí?

Prišiel snáď Cersei iba slovne vyčítať, že spojeným silám Targaryen-Stark neposlala žiadne vojsko? Tak naivný predsa nie je ani on. Alebo že by áno? Veľmi ľahko by totiž mohol dopadnúť ako jeho otec či ďalší dvaja členovia rodu Stark.

Taktiež je tu ale aj malá, vyššie spomínaná možnosť, že Jon a Daenerys sú nútení viesť druhé kolo vyjednávaní práve z toho dôvodu, že ich Night King čoraz viac tlačí na juh. Istú logiku to dáva, no nie?

Čo všetko zatiaľ vieme o 8. sérii Game of Thrones? Niektoré postavy sa vrátia, no s inými už príliš nerátajte
Zdroj: SPLASH NEWS

Finálna séria by nám mala dať odpoveď na veľkú časť našich otázok a taktiež ukončiť dejové linky všetkých, pre príbeh významných postáv. Na niektoré ale tvorcovia zrejme tak trochu zabudli.

Pokiaľ patríte medzi fanúšikov Branovej ochrankyne a kamarátky Meery Reed či dediča rodu Tully, Catelynho brata Edmura, pravdepodobne sa príliš nepotešíte.

Herci Ellie Kendrick (Meera) aj Tobias Menzies (Edmure) sa aktuálne nachádzajú vo veľmi podobnej situácii. Na natáčaní seriálu sa doposiaľ neobjavili z rovnakého dôvodu – nedostali žiadnu pozvánku.

Na margo danej témy sa herecký predstaviteľ Edmura vyjadril nasledovne: „Popravde, vôbec neviem. Edmure je podľa všetkého vo väzení, ale naďalej žije.

Čo sa týka prezrádzania informácií, sú veľmi opatrní. Doposiaľ som od nich nič nepočul. Zdá sa mi, že majú množstvo dejových liniek, ktoré musia uzavrieť. Kto vie, či sa budú chcieť vrátiť aj tejto."

Čo všetko zatiaľ vieme o 8. sérii Game of Thrones? Niektoré postavy sa vrátia, no s inými už príliš nerátajte
Zdroj: HBO

Domov
Zdieľať
Diskusia