Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2018, 9:18
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režisér It Follows plánuje návštevníkov festivalu Cannes vydesiť svojím netradičným temným thrillerom s Andrewom Garfieldom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér hororu It Follows tentokrát prejde do vôd tajomného thrilleru.

Májový 71. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Cannes prinesie mnohé klenoty súčasnej kinematografie. Medzi ne sa bude môcť bezpochyby radiť aj noir thriller Under the Silver Lake, uchádzajúci sa o sošku Zlatej palmy. Pôjde o prvú šancu režiséra Davida R. Mitchella (úspešný horor It Follows) o získanie tohto významného ocenenia.

Hrdinom príbehu Under the SIlver Lake bude mladý Sam (Andrew Garfield). Po krátkej, no nádhernej noci so sympatickou Sarah (Riley Keough) sa jeho nová známosť jednoducho vyparí. Preto sa púšťa do pátrania, ktoré ho prevedie tými najbizarnejšími situáciami.

Snímku do slovenských a českých kín dodá Film Europe. Spoločnosť prinesie aj drámu Long Day's Journey Into Night od čínskeho režiséra Gana Biho. Film sa zaradil do súťažnej sekcie s názvom Un Certain Regard, ktorej bude predsedať Benicio Del Toro. Predsedníčkou poroty tohtoročného Cannes sa stane herečka Cate Blanchett.

Obidva súťažné tituly budete môcť vidieť na 5. ročníku Be2can, ktorý od 26. septembra (září) do 2. októbra (říjen) 2018 prinesie tie najlepšie filmy z významných európskych festivalov.

Domov
Zdieľať
Diskusia