Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2018, 11:53
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Radšej by som sa zabil, ako byť s Virgilom Ablohom na opustenom ostrove, tvrdí Karl Lagerfeld. Ikona skritizovala celý módny priemysel

MÓDA KARL LAGERFELD VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Dizajnér odjakživa rozprával to, čo si myslel.

Dizajnér Karl Lagerfeld si nikdy nedával servítku pred ústa. Opätovne to potvrdil aj v novom rozhovore pre časopis Numéro Magazine, kde sa odvážne vyjadril na margo zmien v spoločnosti, ale schytali to od neho aj kolegovia z brandže. Karl nedávno otvoril v americkom meste New York svoju novú predajňu, a preto sa mu kontroverzné interview určite hodilo.

Lagerfeld mnohých ľudí zarazil svojimi názormi na kampaň #MeToo. Najskôr skritizoval hviezdičky, ktoré si až po 20 rokoch spomenuli na to, ako ich známi ľudia v šoubiznise obťažovali, pričom sa opieral aj o fakt, že na svoje tvrdenia nemajú žiadne dôkazy. Nepáči sa mu ani nutnosť opýtať sa modela či modelky pred fotením otázku, či je ochotný zapózovať a či mu všetko vyhovuje.


Odporúčané
Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman 30. novembra 2023, 14:30

Lagerfeld v tom vidí obmedzovanie práce dizajnéra. Neznáša mužských modelov, pretože sa s nimi vraj nedá normálne pracovať, a preto sa výraznejšie zameriava na ženskú módu. Mužom v modelingu dokonca odkázal, aby sa šli prihlásiť do ženského kláštora, ak sa im nepáči poťahovanie nohavíc podľa predstáv dizajnéra.

Čo sa týka kolegov z dizajnérskej brandže, Lagerfeld si najskôr zavtipkoval na účet dvoch zosnulých. Pierre Bergé a Azzedine Alaia boli podľa neho jeho najväčšími nepriateľmi, čo sám sebe spôsobil kvôli prístupu k práci. Nikdy sa nesťažuje na nasadenie a zodpovednosť.

Na záver urazil aj Jonathana Andersona a Virgila Abloha. Dostal otázku, ktorého z troch dizajnérov Jacquemusa, Abloha alebo Andersona by si zobral ako parťáka na opustený ostrov. Zatiaľ čo Jacquemusovi pochválil osobnosť, o všetkých troch povedal, že by sa radšej zabil, ako by mal s kýmkoľvek z nich žiť na opustenom ostrove.

Domov
Zdieľať
Diskusia