Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2018, 13:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Milovaný horor Tiché miesto je taký desivý, že diváci v USA pri jeho pozeraní zabúdajú jesť pukance

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Okrem pozitívnych recenzií si Krasinskeho film odnáša aj spokojné divácke ohlasy.

Už sme vás informovali o tom, že horor Tiché miesto si podmanil filmových kritikov, ktorí dielu Johna Krasinskeho skladali samé chvály. Ako však snímka dopadla medzi divákmi?

Vieme, že názory kritickej obce a návštevníkov kín sa často rozchádzajú, najmä keď ide o hororové filmy. Môžeme pripomenúť kriticky chválené horory Čarodejnica či It Comes at Night, ktorým sa docenenia od väčšinového diváctva príliš nedostalo.

Milovaný horor Tiché miesto je taký desivý, že diváci v USA pri jeho pozeraní zabúdajú jesť pukance
Zdroj: Paramount Pictures

Zdá sa však, že Tiché miesto nebude tento prípad. Diváci sú totiž nadšení. Na Rotten Tomatoes udelili snímke 87% s ratingom 4.3/5, na Metacritic 82%.

Tiché miesto navyše vstúpilo do kín s mohutným box office 50 miliónov a všetko nasvedčuje, že pôjde o poriadny finančný úspech. Keďže však už snímka mala v USA premiéru, máme tu aj prvé ohlasy radových divákov. Mnohí z nich napísali, že boli takí vydesení, že sa nedovažovali jesť zakúpený popcorn.

Príčinou bolo to, že vo filme je celkovo minimum dialógov a väčšina deja sa z logiky príbehu odohráva v úplnom tichu. Návštevníci tvrdia, že v kine plnom ľudí tento fakt vynikne ešte viac.

Jedna diváčka to popísala nasledovne: „Dnes večer som videla Tiché miesto a všimla som si, že každý pomaly prestal jesť popcorn, aby nevydávali žiadny zvuk. Ľudia začali dokonca aj tichšie dýchať.

Ethan Van der Ryn a Erik Aadahl, ktorí pracovali na sound designe v nedávnom interview žartom poznamenali, že Tiché miesto sa dá vnímať ako pomsta chronickým žrútom popcornu.

Cieľom bolo, aby vás snímka natoľko pohltila, že aj najmenšie zašušťanie vám našponuje nervy na praskunutie. A ako sa zdá z reakcií, presne to sa podarilo. Nás akurát nás mrzí, že na Tiché miesto si budeme musieť počkať až do 3. mája (květen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia