Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2018, 13:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Milionár vydedil svoju ženu a po 42 rokoch spolunažívania jej nezanechal ani cent

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Wynford chcel so svojou partnerkou vybabrať, ale sudca mu to nedovolil.

Dedičstvo vie človeku obrátiť život naruby, alebo ho nechať na ulici. Brit Wynford Hodge si počas svojho života vybudoval menšie impérium s nehnuteľnosťami, a tak sa na sklonku života pohybovala hodnota jeho majetku okolo 1,7 milióna eur. Zomrel minulý rok vo veku 94 rokov a zostala po ňom verná partnerka. Joan Thompson so svojím partnerom žila dlhých 42 rokov a keď v pokročilom veku dostal rakovinu prostaty, stála pri ňom a starala sa o to, aby žil v pohodlí.

Krátko pred svojou smrťou oznámil v nemocnici partnerke, že sa o budúcnosť seba ani svojich štyroch detí nemusí báť, pretože o nich bude dobre postarané. Nevedno, či naschvál klamal, ale v skutočnosti podpísal závet, podľa ktorého nemala žena dostať ani jediný cent.

 

Milionár vydedil svoju ženu a po 42 rokoch spolunažívania jej nezanechal ani cent
Zdroj: Tumblr/Google

Namiesto toho zveril celý svoj majetok dvojici, ktorá žila v karavanovom parku vlastnenom práve Wynfordom. Dvojica mu rovnako pomáhala s menšími prácami v parku a občas mu aj nakúpili, za čo sa ich Wynford rozhodol štedro odmeniť. Zvláštne bolo, že Wynford počas svojho života spísal dohromady až 10 rôznych závetov.

Aj keď bol závet právoplatne potvrdený, Joan sa obrátila na súd. Wynford argumentoval, že Joan má svoje vlastné financie a dostatok peňazí na pohodlný život, lenže dokazovanie prinieslo rozdielny záver. Joan mala mať len približne 3-tisíc eur, z ktorých by vyžiť nedokázala. Sudca preto v mimoriadne vzácnom rozhodnutí upravil závet a Joan získala nehnuteľnosť v karavanovom parku s hodnotou cez 250-tisíc eur.

Navyše jej sudca odkázal aj viac ako 200-tisíc eur v hotovosti, ktoré bude mať na rekonštrukciu nehnuteľnosti a náklady na život. Podľa sudcu Wynford v závete nenaplnil povinnosti a zodpovednosť, ktoré svojej partnerke dlžil. Aj samotná dvojica rozhodnutie rešpektovala a vyhlásila, že nepotrebujú byť milionármi, ale stačí im dosť peňazí na každoročnú dovolenku a dostatočnú výchovu svojich detí.

Domov
Zdieľať
Diskusia