Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2018, 12:22
Čas čítania 0:00
Artur S.

Aj na jar by mal muž voňať výborne. Vybrali sme tie najlepšie vône do 20 eur, po ktorých sa v týchto dňoch treba poobzerať

MÓDA
Uložiť Uložené

Každé ročné obdobie má svoju špecifickú vôňu a práve jar vonia najkrajšie. Ak rozmýšľate nad tým, akú vôňu zvoliť pre seba, ponúkame výber jarných pánskych parfumov do 20 eur.

V zime sme používali ťažšie vône – korenisté, hrejivé, tabakové, vanilkové, drevité. Keď sa zjarnieva, mali by sme siahnuť po niečom sviežejšom. Okrem toho, že jarný parfum má byť fresh, mal by byť aj optimistický, mladistvý, energický, zelený. Práve "zelená" vôňa sa najčastejšie dosiahne kombináciou citrusu a bazalky. Typickými zložkami jarných vôní sú napríklad aj mäta alebo vetiverová tráva. Tak ako vkusné oblečenie nie je závislé od zostatku na účte, ani výber dobrého parfumu nie je podmienený vysokou cenou. My sme pre vás vybrali 5 kvalitných vôní do 20 eur.

Hanae Mori – HM

Japonská návrhárka Hanae Mori prišla s pánskou vôňou HM na trh už v roku 1997. U nás neznáma značka si zaslúži pozornosť a čestné miesto medzi jarnými parfumami. Nepripomína totiž žiadnu inú vôňu na svete. Je svieža, ale nie je agresívne citrusová ani mydlová. Hlavnými tónmi sú levanduľa, citrón a muškátový oriešok. Neskôr sa dostaví aj čokoláda a čierne ríbezle, mnohým jej používateľom pripomína vôňu dezertu crème brûlée. Je dostupná vo verzii toaletnej a parfumovanej vody, obe za výbornú cenu.

Abercrombie and Fitch – First Instinct

Zatiaľ čo Hanae Mori je vôňa pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť, First Instinct je páčivá vôňa pre masy. Jej dominantným tónom je žltý melón. Určite to nie je vôňa do kancelárie ani na večer. Je vhodná na denné nosenie, keď sa teploty vyšplhajú nad 20 stupňov. Odporúčam ju skôr mladším chalanom, študentom do 25 rokov, veľmi pozitívne na ňu reagujú dámy. Tento jarný koktejl má relatívne dobrú výdrž, na pokožke ho cítiť 4 až 5 hodín.

Lanvin – Eclat D´Arpege Pour Homme

Mandarinka, limetka, aromatické byliny, kvety, santalové drevo, pižmo. Eclat D´Arpege je svieža štýlová vôňa s dobrou výdržou do 4 hodín. Tento originálny zberač komplimentov bol vydaný v roku 2015 a je vhodný na každodenné nosenie bez obmedzenia príležitosti a veku jeho majiteľa. Pre nás fragrance freakov je mierne syntetická a prvoplánová, ale musím uznať, že je to poctivá dizajnérska jarná vôňa za super cenu.

Salvatore Ferragamo – F Black

Konečne pravá chlapská vôňa. Sviežosť a čistota sa stretáva s decentnosťou, charakter podčiarkuje pižmo a santalové drevo. Jej majiteľ nosí tmavú koženú bundu a biele basic tričko, má upravené vlasy a pre ženy je magnetom. Vôňa je vhodná aj k obleku, napríklad na stretnutie mimo kancelárie, keď chcete urobiť dojem, ale aj na večer, výdrž má viac ako 6 hodín. Má v sebe navyše niečo gentlemanské, pripomína vôňu z dobrého barber shopu. Ak chcete maskulínnu, elegantnú a zapamätateľnú vôňu, určite odporúčam.

Mont Blanc – Individuel

Prvú päťku uzatvára jedna z mojich najobľúbenejších vôní – Individuel od značky Mont Blanc. Recenzenti ju opisujú ako aviváž so štipkou maliny. Samozrejme, nesúhlasím, ale uznávam, že je to zmyselná, sexy vôňa a ako hovorí názov, je veľmi výnimočná. Výdrž je zabijácka, viac než 8 hodín. Kompliment dostanete kdekoľvek, kam prídete. Podobne ako F by Ferragamo je táto vôňa určená skôr mužom okolo a po 30ke, výrazným typom so značným sebavedomím. Ani náhodou to nie je jemná či nenápadná vôňa. Je orientálno-drevitá, perfektne sedí na pokožke a má niekoľko základných tónov - rozmarín, ananás, koriander, škorica, levanduľa a mäta. Vyrába sa už 15 rokov a postupne sa vypredáva, odporúčam kúpiť si ju čím skôr, kým je ešte za dobrú cenu.

Domov
Zdieľať
Diskusia