Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2018, 11:33
Čas čítania 0:00
Sona O.

V Bratislave pribudne nová turistická atrakcia. Na Devínskej Kobyle postavia vyhliadkovú vežu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA PRÍRODA TURISTIKA
Uložiť Uložené

Už teraz je táto lokalita obľúbeným turistickým miestom. Bratislava ju však plánuje ešte viac zatraktívniť a v oblasti bývalej raketovej základne postaví vyhliadkovú vežu.

Hoci sa o projekte vyhliadkovej veže na Devínskej Kobyle rozprávalo už minulý rok, až teraz dostal povolenie od magistrátu mesta. Veža sa bude nachádzať v areáli bývalej raketovej základne. „Predpokladám, že z toho bude top turistická destinácia v Bratislave. Dostanete sa tam asfaltkou na bicykli. Sú tam nádherné výhľady na Zobor a Viedeň, Alpy sú samozrejmosť,“ hovoril pred rokom pre Nový Čas starosta mestskej časti Milan Jambor.

Ide o celkom jednoduché schodisko, nesené oceľovou konštrukciou, na vrchole ktorej sa bude nachádzať vyhliadková plošina. Vstup bude povolený maximálne 15 osobám. O jej finálny design sa postaralo štúdio Architekti Šebo Lichý. 

V Bratislave pribudne nová turistická atrakcia. Na Devínskej Kobyle postavia vyhliadkovú vežu
Zdroj: Architekti Šebo Lichý

Projekt počíta s rozpočtom 250-tisíc eur, no investori pripúšťajú, že by konečná suma mohla byť o čosi nižšia. Veža bude mať výšku 21,27 metra a bude sa rozprestierať na ploche 62,5 štvorcového metra. Celá stavba sa bude nachádzať vo výške 530 metrov nad morom. 

Vyhliadková veža ešte musí získať mnohé ďalšie povolenia, no ak všetko pôjde tak, ako má, mala by byť hotová ešte tento rok v septembri. Momentálne prebieha proces územného konania. „Projekt  sa môže stať najnavštevovanejšou vyhliadkovou vežou na Slovensku. Už len tým, že sa bude nachádzať na území Bratislavy môže osloviť široký okruh záujemcov,“ dúfa starosta Milan Jambor.

Domov
Zdieľať
Diskusia