Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. apríla 2018, 14:03
Čas čítania 0:00
Sona O.

10 dôvodov, prečo je super byť single. Ako z toho vyťažiť čo najviac?

DUŠEVNÉ ZDRAVIE PSYCHOPATIA VZŤAHY
Uložiť Uložené

Si single a začínajú na teba doliehať depresie z pocitu osamelosti? Nevešaj svoj život na klinec, byť single má svoje výhody a ak s k tomu správne postavíš, môžeš pozitívne zmeniť celý svoj život!

Je jasné, že byť single nie je vždy ideálne, no nielenže tento stav nebude trvať večne, môžeš sa z neho aj veľa naučiť! Prestaň  sa ľutovať a život vnímať iba čiernobielo. Aké výhody môže mať slobodný život? My ti ich prinášame hneď 10!

1. Môžeš spoznať samého seba

Zistiť, kto sme a čo od života chceme, je pre náš osobný úspech a psychickú pohodu nevyhnutné. Žiaľ, nie všetci na to máme dostatok času a niekedy sa viac prispôsobujeme ostatným, ako by sme nasledovali svoje vlastné želania.

Konečne ťa nikto netlačí do vecí, ktoré naozaj nechceš robiť, nemusíš sa nikomu podriaďovať, nemusíš robiť žiadne kompromisy, skrátka buď sama sebou. Zisti, kto si, nájdi svoju vlastnú identitu, daj si do poriadku hodnoty, ktoré riadia tvoj život a nasleduj ich. Každý z nás by si mal aspoň raz za život dať pauzu od všetkých okolitých ruchov a definovať samých seba, takí, akí naozaj sme. Mimo rodiny, priateľov, partnerov, kým si, keď si úplne sama? Čaká ťa fascinujúca cesta sebapoznania

10 dôvodov, prečo je super byť single. Ako z toho vyťažiť čo najviac?
Zdroj: pexels.com

2. Máš čas emocionálne sa zotaviť

Je jedno, ako veľmi si predchádzajúci vzťah nechcela. Ako veľmi sa ti uľavilo, keď ste vyslovili tú povestnú vetu: "Zostaňme priatelia." Rozchod bolí vždy a vždy so sebou prináša obrovské vypätie psychických síl, ktoré sa jednoducho potrebujú regenerovať.

Odporúčané
Týždeň som skúšala v spánku podprahové (subliminal) správy, ktoré mi mali zlepšiť život. Dostala som chrípku Týždeň som skúšala v spánku podprahové (subliminal) správy, ktoré mi mali zlepšiť život. Dostala som chrípku 10. apríla 2024, 12:30

Nie je nič horšie, ako ísť zo vzťahu do vzťahu a svoje predošlé partnerské problémy za sebou vláčiť ako hromadu špinavého prádla. Pokiaľ si ich v prvom rade nevyriešiš sám so sebou, budú ťa prenasledovať neustále a všetky tvoje budúce vzťahy sa skončia úplne rovnako, rozchodom.

Daj si čas zotaviť sa, pozri sa na svoj partnerský život objektívne a zhodnoť, kde robíš chyby, aby si ich už viac neopakovala. Neprenášaj smútok z rozchodu a opustenia na svojho nového partnera a hlavne nepíš slohové práce o bývalom, nechaj ho žiť v minulosti. 

3. Môžeš cestovať

Vždy si chcela odcestovať do zahraničia, no tvoj partner bol nenapraviteľný domased? Tak tomu je už koniec! Teraz môžeš spoznávať svet do sýta, nemusíš sa s nikým dohadovať na destinácii a ideš tam, kam ťa vietor zaveje. Chcela si ísť na dovolenka do Mexika, no tvoj partner sníval o lezení po tatranských štítoch? To ťa už nemusí nijako brzdiť. Ideš si podľa seba, kedy chceš, kam chceš a za koľko si môžeš dovoliť. Už žiadne kompromisy a nesplnené cestovateľské sny.

V dnešnej dobe je cestovanie úplnou samozrejmosťou a v vo väčšine krajín je aj pomerne bezpečné, takže ťa naozaj nič neobmedzuje. Vyskúšať si život niekde inde ti prinesie mnoho skvelých zážitkov, naučí ťa samostatnosti a pomôže ti dospieť tak ako nič iné. 

10 dôvodov, prečo je super byť single. Ako z toho vyťažiť čo najviac?
Zdroj: pexels.com

4. Venuj sa svojim koníčkom 

Chcela si sa naučiť hrať na gitare? Konečne prevetrať bežecké topánky, ktoré ti zavadzajú v skrini od predminulej jari? Dopísať poviedku a raz sa aj dostať ďalej než za pol strany? Teraz je ten správny čas! Môžeš rozvíjať všetky svoje talenty, ba čo viac, objavovať úplne nové. Skúšaj nové veci, nikdy si nehrala tenis? Možno si nová Dominika Cibuľková a zatiaľ o tom iba netušíš.

Odporúčané
Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku Sleduješ frajerovu ex cez fake účet na Instagrame? Opýtali sme sa odborníčky, prečo to nie je v poriadku 7. apríla 2024, 9:30

Ak na sebe budeš pracovať naozaj svedomito, aj tvoje hobby sa môže stať novým povolaním a vydláždiť ti cestu k úspechu. Dôležité je pracovať pravidelne a nebáť sa vstúpiť aj do nepoznaných vôd. Objav svoj potenciál a rob to, čo ťa naozaj napĺňa.

5. Môžeš tráviť viac času s kamarátmi

Najlepšiu kamošku si videla už ani nepamätáš a Ženy z rodu Gillmorovcov si videla už 10-krát? Prišiel ideálny čas napraviť prehrešky, ktoré si voči tvojim kamarátom spáchala. Pamätáš si, keď ťa volali na párty, no ty si dala prednosť seriálu so svojou polovičkou? Tak také výhovorky už viac nefungujú.

Vdýchni všetkým priateľstvám nový život a neboj sa obnoviť aj staré kontakty. Na svojich priateľov by si určite nemala zanevrieť, ani ak si vo vzťahu. Oprášiť staré kontakty a zaspomínať si so známymi zo strednej dokáže nielen upevniť priateľstvá, ale aj zdvihnúť ti náladu a zmierniť pocit opustenia. Okrem toho nie je nič lepšie, ako zoznámiť sa s novými ľuďmi a potenciálnymi partnermi v kruhu kamarátov. 

10 dôvodov, prečo je super byť single. Ako z toho vyťažiť čo najviac?
Zdroj: pexels.com

6. Vytváraš si vlastné pravidlá

Zákazy a príkazy v partnerskom spolužití vedia byť obmedzujúce. Ak tvojmu priateľovi predtým vadili žúrky dlho do noci, teraz sa mu už nemusíš ospravedlňovať, že si zase prišla domov o 3 ráno a nie, naozaj si neurobila nič zlé. Nikto sa ťa nebude vypytovať, volať ti, ak meškáš domov, žiarliť.

Odporúčané
Šikana vo vzťahu alebo Kanye West po slovensky: Partner mi zakazoval nosiť piercingy a tepláky, povolené som mala iba legíny Šikana vo vzťahu alebo Kanye West po slovensky: Partner mi zakazoval nosiť piercingy a tepláky, povolené som mala iba legíny 31. marca 2024, 12:30

Si pánom svojho času a sama si určuješ kde a koľko chceš byť. Podobne je to aj so spolužitím v jednej domácnosti. Je jasné, že prať stačí tak raz do týždňa, ale on to po tebe vyžadoval pomaly každý druhý deň? S tým je už koniec, si kráľom vo svojom vlastnom priestore a všetko si môžeš organizovať presne podľa seba. Aj tú koženú sedačku čo tak neznášal, môžeš konečne vytiahnuť z pivnice. 

7. Naučíš sa samostatnosti

Nevieš si nainštalovať nový program do počítača, pretože to predtým vždy robil tvoj partner? Nevieš, ako si navariť tie super lasagne, čo varil na prvom rande? Nerozumieš, čo po tebe chcú v papieroch z banky? Zo začiatku to asi bude ťažké. Budeš preklínať jeho aj samú seba za to, že ti už nepomôže aj za to, že to nedokážeš urobiť sama. No prídeš na to a pocit úspechu sa ti stane najväčšou vďakou.

Budeš uznávať samú seba za to, že dokážeš veci, ktoré by si predtým ani len nevyskúšala. Stane sa z teba samostatný, sebestačný mladý človek, schopný postarať sa o seba v každej situácii. Už viac nebudeš potrebovať pomoc svojho partnera.

10 dôvodov, prečo je super byť single. Ako z toho vyťažiť čo najviac?
Zdroj: pexels.com

8. Budeš mať viac peňazí

Konečne nemusíš toľko míňať na kávičky, drinky, darčeky a pozornosti a celá tvoja výplata patrí iba tebe. Tvoje rozhodnutie určuje, na čo svoje peniaze minieš. Urob si radosť, kúp si nové doplnky, poteš sa koláčikom z kaviarne, dopraj si masáž v relaxačnom centre, choď si zaplávať. Jednoducho, rozmaznávaj sa, maj sa rada, dopraj si viac než predtým. Už sa nemusíš cítiť previnilo, ak si kúpiš niečo iba pre seba, nemusíš sa deliť. Buď sebecká a neodopieraj si pôžitky.

9. Neobmedzené možnosti

Tvoj život už viac neurčuje priebeh vzťahu. Si sama sebe pánom a môžeš robiť v podstate čokoľvek, čo ti napadne. Nejde iba o bežné každodenné rozhodnutia, ale aj o tie dlhodobé, ktoré môžu natrvalo zmeniť tvoj život. Môžeš sa presťahovať do nového mesta, začať v inej práci, úplne zmeniť svoj štýl a prehodnotiť, na čom ti naozaj záleží. Toto je presne ten čas, kedy môžeš rozhodnúť o svojom budúcom smerovaní a vybrať si z nekonečného radu. možností.

10 dôvodov, prečo je super byť single. Ako z toho vyťažiť čo najviac?
Zdroj: pexels.com

10. Môžeš dozrieť

Ak túžiš po vážnom vzťahu, potrebuješ doňho psychicky aj emocionálne dozrieť. Ak sa ešte stále cítiš ako stratené dieťa, ktoré nevie presne, čo od života očakáva a aké sú jeho ciele, pravdepodobne bude lepšie, ak s dlhodobými známosťami chvíľu počkáš. Je dôležité vstupovať do vzťahu so zdravou sebadôverou a sebestačnosťou, aby sme pre svoje polovičky mohli byť skutočnou oporou. Nemá zmysel hrnúť sa do partnerského spolužitia, ak si si neistá sama sebou alebo svojím priateľom. Nestále a nevyzreté vzťahy väčšinou končia neslávne, ak nie rozchodom, tak minimálne emocionálnym trápením oboch partnerov. 

10 dôvodov, prečo je super byť single. Ako z toho vyťažiť čo najviac?
Zdroj: pexels.com
Domov
Zdieľať
Diskusia