Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2018, 18:54
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Gondor volá Rohan o pomoc! Česi sa prostredníctvom fanúšikovského filmu vrátia do bájnej Stredozeme

FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTEŇOV
Uložiť Uložené

O bojové scény sa postarali špičkoví českí šermiari a kaskadéri, stojaci napríklad za seriálom Knightfall či snímkou The Chronicles of Narnia: Prince Caspain.

Gondor za svoju dlhú históriu žiadal susedné kráľovstvo Rohan o pomoc už mnohokrát. Naposledy sme v roku 2003 záverom trilógie Pána prsteňov videli, že národ skvelých bojovníkov na koni Gondoru vyhovel. Bude tomu ale tak aj v tomto prípade? Na danú otázku nám tvorcovia nechcú priamo odpovedať.

Podľa záberov z natáčania sa dá však ľahko odvodiť, že príbeh filmári čerpali z Tolkienovej knihy Nedokončené príbehy (z originálu Unfinished Tales). Čitatelia onoho diela by teda určite vedeli predpovedať, kam sa dej fanúšikovského filmu pravdepodobne uberie.

Hlavnou postavou snímky bude Borondir Udalraph, ktorého svojho času považovali za statočného bojovníka a vynikajúceho jazdca. Jeho činy viedli k získaniu severských bojovníkov pre konflikt medzi Gondorom a nepriateľským klanom Balchoth.

Vďaka Tolkienovej tvorbe ďalej vieme, že tri mesiace po takzvanom Battle of the Field of Celebrant získali severania od Gondoru územie, na ktorom vytvorili kráľovstvo známe ako Rohan. Viac sa o fanúšikovskom projekte s názvom Horn of Gondor od našich bratov z Česka dozviete priamo z videa.

Domov
Zdieľať
Diskusia