Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2018, 14:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Rakúšan, ktorý mal za svoje ilustrácie ísť do väzenia. Dnešnú spoločnosť sa nebojí ukázať v tom najhoršom svetle

KULTÚRA RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Gerhard sa nenechal zastrašiť ani vidinou toho, že by mohol skončiť vo väzení.

Keby neexistovalo umenie, veľké množstvo problémov v našej spoločnosti by zostalo nepovšimnutých. Umelci často preberajú úlohu strážnych psov, ktorí musia upozorniť na to, čo sa deje, aj keď mnohokrát nejde o príjemné povinnosti. Do tejto kategórie umelcov nepochybne zapadol aj rakúsky ilustrátor Gerhard Haderer.

Nepatrí medzi najmladších umelcov a nezaložil svoju slávu na Instagrame, čo je aj jeden z dôvodov, prečo sa už kvôli svojej tvorbe dostal do problémov s políciou. V minulosti svojou knihou The Life of Jesus mimoriadne nahneval katolíkov, ale zatiaľ čo v Rakúsku si musel vytrpieť vlnu kritiky a hnevu, v Grécku ho dokonca v neprítomnosti odsúdili a dostal šesťmesačný podmienečný trest. Neskôr po odvolaní bol našťastie rozsudok zrušený.

 

Příspěvek sdílený Radio Ö1 (@oe1),

Gerhard pôsobil v oblasti reklamy a grafického dizajnu už od svojej mladosti a spočiatku sníval o úspešnej kariére v jednej z najväčších reklamných agentúr na svete. Nanešťastie, v roku 1985 zahodil svoju kariéru za hlavu po operácii, ktorú musel podstúpiť kvôli rakovine, a radšej sa začal venovať ilustrovaniu na voľnej nohe. Odvtedy neprejde snáď ani len deň, čo jeho ilustrácie niekoho neurazia, ale hlavne nepobavia, a z Gerharda sa stal obrovský fenomén.

Příspěvek sdílený ntv (@ntv),

Příspěvek sdílený Joyce (@zjojes),

Domov
Zdieľať
Diskusia