Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2018, 10:39
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

79-ročný deduško žije úplne sám na zabudnutom ostrove, no všetko dokumentuje pomocou Instagramu. Osamelý život má nezameniteľné čaro

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Mauro Morandi sa na príliš veľa ľudí rozhodne nemôže sťažovať. Na ostrove žije totiž úplne sám.

Mnoho z nás si nedokáže predstaviť život bez socializácie, no na svete existujú ľudia, ktorí kontakt s inými ľuďmi skutočne limitujú. Príkladom je 79-ročný Mauro Morandi, ktorý za posledných 29 rokov neopustil pozoruhodný taliansky ostrov Budelli v súostroví Maddalena.

Všetko začalo ešte v roku 1989, kedy Mauro opustil pevninu v snahe začať všetko odznova a vzdať sa modernej spoločnosti. Ostrov Budelli vyhlásil za svoj a aj keď sa k nemu legálne môže v podstate ktokoľvek nasťahovať, zatiaľ nikto neprejavil záujem. Na ostrove je však prekrásne, čo vieme vďaka tomu, že Mauro svoje dni pravidelne dokumentuje na Instagram, kde si už našiel tisícky followerov.


Na pláže v Budelli však v lete prídu turisti, to však nič nemení na Maurovom tichom životnom štýle. Keď mal deväť rokov, prvýkrát ušiel z domu. V škole sa hádal s učiteľmi a ako dospelý sa rozhodol od spoločnosti odtrhnúť. Spoločnosť podľa neho dychtí len po moci a peniazoch. Spoznal sa s pár priateľmi a spolu sa rozhodli, že začnú žiť na ostrove. Vydali sa do Polynézie, no napokon pristáli na slávnej budellskej ružovej pláži.

V Taliansku sa o každý väčší ostrov niekto stará a Mauro Morandi mal práve to šťastie, že bývalý dohliadač na Budelli šiel do dôchodku. Po predchádzajúcom majiteľovi zdedil chalupu, v ktorej dodnes žije. S návštevníkmi ostrova najprv nekomunikoval a vyhýbal sa im, no dnes sa s nimi pozhovára a prevedie ich po krásach ostrova. Na ostrove chce zostať až do konca života.

Domov
Zdieľať
Diskusia