Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2018, 17:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Odrezal z nich kus mäsa a dal im ho zjesť. Kanibal na Facebooku streamoval svoj umelecký experiment aj s dvomi dobrovoľníkmi

ZAUJÍMAVOSTI KANIBALIZMUS
Uložiť Uložené

V lotyšskom múzeu sa odohrala situácia, ktorá množstvo ľudí zarazila.

Na začiatku marca sa v lotyšskom múzeu odohralo bizarné predstavenie. Umelec Arturs Berzins sa obliekol do forenznej kombinézy, posadil si dvoch dobrovoľníkov pred seba a pripravil si aj veľkú panvicu. Projekt s názvom Eschatology chcel poukázať na to, ako by náš svet odrazu vyzeral, keby nám došlo jedlo a museli by sme hľadať alternatívne spôsoby obživy.

Berzins zobral do ruky skalpel a svojim dvom dobrovoľníkom vyrezal z tiel kúsok ľudského mäsa. Následne ho vložil do panvice, vypražil a záverom celého experimentu bola ochutnávka. Muž si teda vychutnal kúsok svojho tela po tepelnej úprave a nerobilo mu to veľký problém, zatiaľ čo všetko pozorne sledovali diváci priamo na Facebooku.

Experiment sa naživo vysielal prostredníctvom služby Facebook Live, ale doteraz nie je úplne jasné, či šlo iba o ilúziu, alebo dobrovoľníci skutočne kúsky svojho mäsa skonzumovali. Už len samotný pohľad na video, kde umelec skalpelom vyrezáva mäso z chrbta mladej ženy, však niekomu možno spôsobí aj nevoľnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia