Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2018, 17:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Marihuana či čaj? Kanada bude legálny kanabis predávať v špeciálnych baleniach, ktoré si možno v domácnosti ľahko pomýliš

ZAUJÍMAVOSTI KANADA MARIHUANA
Uložiť Uložené

V Kanade sa na legalizáciu marihuany už usilovne pripravujú.

Niet pochýb o tom, že Kanada patrí medzi najprogresívnejšie krajiny na svete. Onedlho, zrejme koncom leta, sa tam preto začne predávať aj legálna marihuana, ktorej cestu k zákazníkovi bude dôkladne sledovať a regulovať štát, aby mohli ľudia presne vedieť, čo sa chystajú vyfajčiť. Aj keď bude droga legalizovaná, marihuana sa bude musieť predávať v presne stanovených baleniach a kanadská vláda práve predstavila balíčky, v ktorých by si mohol marihuanu nájsť na pultoch špecializovaných obchodov.

Balenia by mali byť biele a chýbať by nemala ani veľká značka STOP s marihuanovým listom a skratkou THC. Na bielom balení bude umiestnený aj žltý obdĺžnik plný zdravotných varovaní. Na každej legálnej marihuane by si našiel aj varovanie, aby si ju uskladňoval mimo dosahu detí. Okrem toho sa tam bude nachádať ešte jedno varovanie na štýl cigaretových škatuliek.

Marihuana či čaj? Kanada bude legálny kanabis predávať v špeciálnych baleniach, ktoré si možno v domácnosti ľahko pomýliš
Zdroj: Government of Canada

Varovania budú upozorňovať na to, nech po užití marihuany nešoféruješ, alebo nech si dávaš pozor na fakt, že marihuana vie byť aj návyková pri každodennom používaní. Vláda oznámila, že jednotlivé varovania sú založené výlučne na vedeckých poznatkoch o vplyvoch rastliny. Na baleniach by si zo zákona nenašiel žiadne konkrétne obrázky a vláda už naznačila, že predaj bude regulovaný prísnejšie ako pri cigaretách či alkohole. 


Na internete sa už objavili aj reakcie na navrhované balenie, pričom ľudia jednoduchosť vítajú. Na druhej strane, ak sa človek nebude sústrediť a schytí do ruky prvé balenie, ktoré uvidí, možno si marihuanu rýchlo pomýli s väčším vrecúškom od čaju či dokonca proteínom. 


Domov
Zdieľať
Diskusia