18.3.2018 17:26

Poznáme program slovenských hokejistov na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2018. Nebude to vôbec jednoduché!

Nuž, ak ste fanúšikom ľadového hokeja, určite viete, že Slovákom sa v ľadovom hokeji veľmi nedarí. Tento rok to nebudú mať o nič jednoduchšie.

Ak by sme mali zhodnotiť slovenský hokej, v roku 2002 sme získali zlatú medailu vo Švédsku, získali sme bronzovú medailu v roku 2003 a odvtedy sme získali v roku 2012 striebornú medailu pod vedením Vladimíra Vůjteka vo Fínsku. Minulý rok na Majstrovstvách sveta sme skončili na deviatej priečke pod vedením Zdena Cígera. Naši chlapci vtedy o chlp vyhrali nad Talianskom v predlžení, porazilo nás Lotyšsko alebo Dánsko po samostatných nájazdoch. Porazilo nás Rusko vysoko 6:0, alebo USA 1:6. Celkovo sme nazbierali štyri body z dvatsaťjeden možných. Po týchto štatistikách nám veľmi veselo nie je.

Zdroj.

Tento rok sa Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji uskutočňujú v Dánsku v mestách Kodaň a Herning. Slováci sa nachádzajú v A skupine spolu s Ruskom, Švédskom, Českom, Švajčiarskom, Bieloruskom, Francúzskom a Rakúskom. B skupinu skladajú tími ako Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Nórsko, Lotyšsko, Dánsko, Kórejská republika. Ak sa pýtate prečo hrá Kórejská republika na Majstrovstvách sveta, postúpila z B kategórie, kde rozhodol zápas nad Ukrajinou 2:1 po predlžení.

Naši hokejisti nastúpia v sobotu 5. mája o 20.15 proti Česku. Na úvod musíme povedať o silnom súperovi. Naposledy sme proti našim západným susedom hrali v roku 2012 v semifinále, kde sme vyhrali 3:1. O deň na to 6. mája o 20:15 nastúpime proti Švajčiarsku. Bude to pre nás huževnatý súper V utorok 8. mája o 16.15 nastúpime proti Rakúsku. V tomto zápase hráme úlohu favorita, tak verme, že to bude tak vyzerať, aj na ľade.

Vo štvrtok 10. mája o 16.15 nastúpime proti Francúzom, s ktorými máme bohaté skúsenosti. V sobotu hráme proti favorizovanému Švédsku. Minulý rok sme im podľahli prehrou 4:2. V pondelok 14. mája o 16:15 nastúpime proti favoritovi z Ruska. Možno sa našim chlapcom podarí nečakané ako na ZOH v Pjongčangu, kedy sme nad nimi vyhrali 2:3. Posledný zápas uzatvárame v utorok 15. mája o 16:15 proti Bielorusom. Verme, že to nebude náš posledný.

Zdroj

Od Majstrovstiev sveta v minulom roku sme vystriedali trénera, Craig Ramsey, s ktorým aj naša reprezentácia účinkovala na ZOH v Pjongčangu. Musíme povedať, že naša reprezentácia podala solídny výkon a chýbalo jej málo na postup. Verme, že to bude vyzerať ešte lepšie ako z uplynulých rokov.

Na koniec môžme povedať, že Majstrovstvá Sveta v ľadovom hokeji v roku 2019 sa práve uskutočnia práve na Slovensku. V mestách Bratislava a Košice. Tak verme, že z Dánska sa naladíme čo najlepšie na domáce vystúpenia.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Stano pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.