Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2018, 23:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ako dopadol 18. ročník OTO? Adelu ľudia stále milujú a ceny odovzdávali Zrebný s Frlajsom aj SBS-kárka

ZAUJÍMAVOSTI ADELA VINCZEOVÁ (BANÁŠOVÁ)
Uložiť Uložené

Galavečer sa niesol najmä v duchu aktuálnej politickej situácie.

Udeľovanie "slovenských Oscarov" máme opäť za nami. Ostro sledovanú udalosť, 18. ročník odovzdávania ocenení Osobnosť televíznej obrazovky, dnes pri obrazovkách sledovali tisícky ľudí. OTO bol tak, ako aj minulý rok, vysielaný z Činohry Slovenského národného divadla. Televízny program začal na Jednotke, 17. marca o 20:30 a ako tomu už býva zvykom, išlo o bitku hromady nominovaných osobností vo viacerých kategóriách. Rovnako ako minule, do druhého kola postúpilo sedem ľudí. Moderátor následne vždy spomenie najúspešnejšiu trojicu, pričom je ocenený len víťaz, ktorému je veľkolepo odovzdaná zlatá soška. Ako teda dopadol súboj?

Show si zo začiatku spravila srandu zo sľubovanej zmeny. Adela Vinczeová sa po dlhých rokoch nevyskytla na moderátorskom poste a prišiel čas na jej partnera Sajfu. Vtipná úsmevná dokrútka sa niesla v zúfalom hľadaní jeho partnera na pódiu, čo však vôbec nevyšlo podľa plánu a Matej musel pred divákov vybehnúť sám, no čoskoro ho doplnili Ivan Tásler s Ondrejom Kandráčom a skladbou Hej, sokoly!

Ku Kandráčovcom a IMT Smile sa pridal aj Desmod a rovno išlo o vyhlasovanie Najlepšej hudobnej skupiny. Janko Lehotský podal cenu rovno do rúk Ivana Táslera z IMT Smile. Druhá kategória Osobnosť televíznej publicistiky začala katastrofálnym rapom troch nominovaných: Patrik Herman, Boris Pršo a Kristína Kövešová. Cenu prišla odovzdávať herečka prezlečená za SBS-kárku Danku z doplňujúcej dokrútky a soška putovala práve do rúk bojovníčky proti zlodejom či tyranom zvierat Kristíne Kövešovej.

Sajfu na pódiu doplnili slečny v nohavičkách spolu s Jurajom "Šokom" Tabačekom, ktorý prišiel odovzdať cenu v kategórii Moderátor televízneho spravodajstva. Adriana Kmotríková, Ľubomír Bajaník a Ján Mečiar, tak znela trojica najlepších, pričom druhý menovaný svoju nomináciu aj premenil.

Odporúčané
Tomáš Bezdeda: Najviac mi vadí, keď baba fajčí, nemám rád ten smrad (Rozhovor) Tomáš Bezdeda: Najviac mi vadí, keď baba fajčí, nemám rád ten smrad (Rozhovor) 21. augusta 2021, 9:30

Matej Zrebný a Lukáš Frlajs sú autormi ďalšej dokrútky, v ktorej si vystrelili z mnohých televíznych redaktorov a scenár okrem iného nemiestne zaútočil na Veroniku Cifrovu Ostrihoňovú. Dvojica prišla odovzdať aj cenu v kategórii Redaktor spravodajstva. Veronika, Jožo Kubáni a Ján Tribula boli v najúspešnejšej trojici, so šoškou z pódia odišiel Jozef Kubáni. 

Sajfa rezko premostil na Speváčku a po hudobnom vystúpení a dokrútke sa na pódiu znovu zjavili Kristína, Emma Drobná a Mária Čírová. Cenu do rúk prekrásnej Márie Čírovej odovzdal Juraj Lelkeš. K Sajfovi sa pridal druhý moderátorský partner Laco Borbély. Pri jeho vstupe na pódium doplnené polonahými dámami objavilo ľudstvo priam intergalaktické levely trápnosti, no našťastie sa rýchlo prešlo k ďalšej kategórii.

O titul Moderátor televízneho spravodajstva bojovali Lenka Čviriková-Hriadeľová, Peter Varinský a Marcel Merčiak, ktorý si odniesol už svoju jedenástu sošku. Ďalej, moderátor športu. Marcelovi Merčiakovi sa tentoraz postavili Števo Eisele a Slavo Jurko. Pódium navštívila Veronika Velez-Zuzulová a soška putovala opäť do Marcelových rúk. Žiadne prekvapenie

Moderátor televíznych programov. Tradičnú zostavu v podobe Adely a Marcela tentokrát doplnil Vlado Voštinár, ktorého poslednou dobou začala televízia JOJ obsadzovať aj do zmysluplných programov, čo zrejme ocenili aj diváci. Cenu odovzdával Milan Markovič, ktorý si neodpustil niekoľko drsných vtipov na adresu aktuálnej politickej situácie. Čo sa týka výhry, samozrejme, nikto prekvapenie ani neočakával a Adela si na konto pridala ďalšiu sošku.

V nomináciách Program roka neboli žiadne prekvapenia. V siedmom nebi za JOJ, Majstrovstvá sveta 2017 v hokeji za RTVS a Extrémne premeny z dielne Markízy. Generálny riaditeľ SND Marián Chudovský vošiel na pódium a soška OTO putovala do rúk televízie Markíza.

Odporúčané
Adela a Viktor: Na Instagram chodíme obaja, domáce práce si nedelíme Adela a Viktor: Na Instagram chodíme obaja, domáce práce si nedelíme 22. marca 2020, 12:31

Spevák roka! Lukáš Adamec, Ondrej Kandráč a Adam Ďurica sa prebojovali do najlepšej trojice a doručili pomerne slušný hudobný výkon nasledovaný fantastickou dokrútkou, kde sa trojica zamaskovala a hrala hudbu na verejnosti sledujúc, či ich niekto spozná aj inkognito. Sošku odovzdávala speváčka Marcela Laiferová. Na pódium sa víťazne dostavil Ondrej Kandráč, ktorému posielame aj naše gratulácie.

Dlhá dokrútka hromady slovenských mužských hercov uviedla kategóriu Herec roka. Proti sebe sa postavili Vladimír Kobielsky, Michal Hudák a Michal Kubovčík. Podľa očakávania však všetko dopadlo bez prekvapení a hercom roka sa opäť stal Miško Hudák. Táňa Pauhofová, Lujza Garajová-Schrameková a Zuzana Kubovčíková Šebová boli nominované v kategórii Herečka roka, cenu odovzdával Milan Kňažko a napokon skončila v Lujziných rukách.

Lujza sa následne pridala k Sajfovi ako tretí moderujúci partner a následne zrecyklovala hromadu jej vtipov zo stand-upových vystúpení. Reč okamžite preskočila na Seriál roka. Už kultovú Hornú Dolnú tentoraz doplnili Naši a Tajné životy II. Cenu odovzdával Michal Teplica z News & Media Holdinu a Lujza musela mať určite radosť, kedže bol ocenený práve seriál Naši.

Cena týždenníka Plus 7 DNÍ putovala relácii Inkognito z dielne JOJ. Aktérov je mnoho, na pódium však vystúpili len Vlado Voštinár, Marcel Forgáč, Michal Hudák a Zuzana Kubovčíková Šebová. Kategóriu Zábavný program uviedol legendárny Ander z Košíc. Inkognito, Milujem Slovensko a Zem spieva boli nominovanou trojicou a práve Zem spieva získala víťazný titul.

Čas na uvedenie do Siene slávy! Najvyššia pocta sa tentokrát dostala Milanovi Kňažkovi, ktorý nás potešil úžasným prejavom na smutnú tému aktuálnej politickej krízy. Kňažko do siene in memoriam pozval aj zosnulú legendu Mariána Labudu.

Odporúčané
Adela: Instagram je založený na túžbe po pozornosti, hľadám si k nemu cestu (Rozhovor) Adela: Instagram je založený na túžbe po pozornosti, hľadám si k nemu cestu (Rozhovor) 21. marca 2020, 16:32

A na záver, po pol dvanástej večer, čas na poslednú kategóriu - Absolútny OTO. Prekvapenia sa však nediali žiadne, sošku a ocenenie Absolútneho OTO získala opäť zaslúžene Adela Vinczeová. 18. ročník udalostí OTO je za nami a režisér Peter Nuňéz odviedol skvelú prácu aj spolu s gigantickým štábom. Do komentárov nám určite napíš, či sa tohtoročný OTO vydaril alebo sa ti niektoré časti nepáčili.

Domov
Zdieľať
Diskusia