Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2018, 11:37
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nový vrchol nemeckého luxusu stojí vyše pol milióna eur. 6-miestny kolos má až 630 koní

TECH MERCEDES-MAYBACH
Uložiť Uložené

Luxusnejšie sériové auto by ste z dielne nemeckých automobiliek hľadali márne.

Mercedes-Benz nám svoju modernizovanú vlajkovú loď predstavil už pred vyše rokom, až teraz však dochádza k modernizácii posledného článku v skladačke menom trieda S. Vo veci je najluxusnejší automobil z nemeckej produkcie, a teda model Mercedes-Maybach S 650 Pullman.

Ultra-luxusný vrchol z Nemecka vsádza rovnako na vynovenú Multibeam full-LED svetelnú technológiu, koncové svetlá so Stardust efektom, pozmenený dizajn nárazníkov a následne úplne novú masku - početne zastúpené chrómove lišty vo vertikálnom smere sú po vzore konceptu Vision 6 novým poznávacim znakom exkluzívnych verzií.

Pochopiteľne, podstatou vyhotovenia Pullman je značne predĺžená karoséria, ktorá má na dĺžku až 6,5 metra. Niet divu, že táto verzia si vyžiadala nielen klasické predĺženie rázvoru, ale aj zvýšenú karosériu v oblasti strechy (upravené stĺpiky) či citeľne modifikovaný podvozok. Pullman stojí na masívnych 20” diskoch, novinkou je pritom možnosť dvojfarebnej karosérie - pribudol lak Magma Grey, Mahogany Brown či interiérová kombinácia Silk Beige/Deep Blue Sea.

Nový vrchol nemeckého luxusu stojí vyše pol milióna eur. 6-miestny kolos má až 630 koní
Zdroj: media.daimler.com

I keď v kokpite dominuje nový volant a vynovené displeje infotainmentu, podstatou vyhotovenia s dodatkom Pullman je samozrejme zadný salónik, takže sa presuňme tam. Rozloženie 2+2+2 ostalo zachované, rovnako i tentokrát je možnosť dvojicu protismerných sedadiel vynechať, respektíve "zložiť". Prioritná je totiž dvojica osobitných a vo veľkej škále elektricky polohovateľných kresiel v poslednom rade, ktoré rozdeľuje robustný stredový tunel ukrývajúci, okrem iného, chladiaci box, priestor schovávajúci ručne vyrábané strieborné poháre od Robbe & Berking či výsuvné stolčeky a "prestieradlá".

Odporúčané
Mercedes-Maybach predstavil Night Series, ktoré zastupuje doposiaľ najprogresívnejší dizajnový balík Mercedes-Maybach predstavil Night Series, ktoré zastupuje doposiaľ najprogresívnejší dizajnový balík 29. mája 2023, 10:30

Je zrejmé, že ide v danej triede o bezkonkurenčnú priestrannosť pre dvojicu sediacu v zadnom salóniku. Posádke nechýba viacero vankúšov, pohodlie počas cestovania spríjemňuje luxusné a upokojujúce osvetlenie s možnosťou zmeny intenzity a výberu z až 64 odtieňov či viacero parfémov spolupracujúcich s klimatizáciou. Hudobný systém má na svedomí naďalej značka Burmester, známe pre high-end zvuk s trojrozmerným zvukovým efektom.

Štandardom sú ďalej vyhrievané lakťové opierky, masážne funkcie sedadiel, analógové hodiny od renomovanej značky IWC či panoramatická strecha. Všade, kam sa pozriete, nájdete prvotriedne spracovanie, mimoriadne kvalitné drevené alebo lesklé dekóry, precízne prešívanú kožu a nespočetné množstvo elektroniky či funkcií multimediálneho systému.

Nový vrchol nemeckého luxusu stojí vyše pol milióna eur. 6-miestny kolos má až 630 koní
Zdroj: media.daimler.com

 
Zásadnú odlišnosť evidujeme pri ponúkanej verzii, keďže zmena označenie z S 600 na S 650 neprináša len nové názvoslovie, ale i porciu sily navyše. Pod kapotou naďalej tróni 6-litrový dvanásťvalec biturbo, avšak miesto doterajších 530 koní sa pýši výkonom až 630 koní a 1000 N.m. Je fascinujúce, že tento kolos dokáže teda akcelerovať z nuly na 100 km/h len za 6,5 sekundy, automobilka pritom hovorí o priemernej spotrebe “len” 14,6 l/100 km.

Na záver dodajme, že cenové relácie sa na nemeckom trhu odrážajú od hladiny 500-tisíc €, v prípade opancierovanej verzie Guard sa ale výsledná cenovka prakticky zdvojnásobi. Ako protihodnotu však dostanete vraj najbezpečnejšie sériové auto na svete.

Späť
Zdieľať
Diskusia