Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2018, 16:06
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Range Rover uvádza SUV klenot, ktorý má len jeden pár dverí a ultra-luxusný dvojfarebný interiér

TECH RANGE ROVER
Uložiť Uložené

SV Coupe je určené výhradne pre bonitnú klientelu.

Bentley posledné mesiace jasne naznačuje, že SUV trend je tak obrovský a silný, že sa nájde nemalá skupina ľudí, ktorí sú ochotní vysoliť obrovský balík aj za predražené vozidlo tohto typu. Bentayga je toho jasným dôkazom, ostatne, pri pohľade na základnú cenu a príslušné príplatky sa nejeden chytí za hlavu. Predaje však hovoria jasnou rečou, keďže v sklonku niekoľkých mesiacov sa prvé SUV značky stalo s veľkým prehľadom najúspešnejším a najpredávanejším Bentley v histórii.

Bolo teda len otázkou času, kedy sa na trhu objaví ďalší extrém. Niežeby taký Cayenne či Urus do tejto kategórie nepatrili, o slovo sa však teraz hlási Land Rover, respektíve Range Rover. Ten totiž na autosalón v Ženeve priviezol svoj najnovší klenot - SV Coupe. Ide o výsledok práve špeciálnej divízie Special Vehicle Operation, ktorá do segmentu vnáša nevídané prvky a luxus. Aj napriek tomu, že vo veci je obrovské SUV, počin disponuje len jedným párom dverí, navyše s bezrámovým riešením.

Range Rover uvádza SUV klenot, ktorý má len jeden pár dverí a ultra-luxusný dvojfarebný interiér
Zdroj: media.landrover.com

Už to je znak istého kontrastu, nakoľko SUV-čka sa tešia veľkej obľube skrz ich univerzálnosť, mať však veľké auto len s jedným párom dverí zrovna o praktickosti nehovorí. Briti ale poukazujú na to, že smotánka je ochotná platiť za exkluzivitu a práve SV Coupe to má dokázať. Impozantné SUV stojí už v základe na 21" kolesách, za príplatok však môžete siahnuť až po 23" diskoch, čo je skutočne veľký extrém. Samozrejme, nechýba vzduchový podvozok, množstvo chrómu a detailov poukazujúcich na celkovú pompéznosť a luxus.

Odporúčané
Britský Kahn Project postavil nový Range Rover na 24" efektné disky Britský Kahn Project postavil nový Range Rover na 24" efektné disky 18. júla 2023, 10:00

To najhlavnejšie sa však ukrýva vnútri. Na jednu stranu ide o motor, ktorý zastupuje preplňovaná V8-čka s objemom päť litrov a výkonom až 415 kW / 565 koní a 700 N.m. Štýlové SUV tak vie atakovať 100-ku len za 5 sekúnd a rozbehnúť sa vie až na rýchlosť 266 km/h. I keď ide o famózne údaje, ešte väčšiu pozornosť si zaslúži interiér. Podstatou modelu SV Coupe je ultra-luxusný vnútrajšok s 4-miestnym rozložením.

Range Rover uvádza SUV klenot, ktorý má len jeden pár dverí a ultra-luxusný dvojfarebný interiér
Zdroj: media.landrover.com

Štyri typy farebných kombinácií čalúnenia a kože, medzi ktorými nechýba ani dvojfarebné vyhotovenie, poukazuje na exkluzívnosť novinky. Automobilka hovorí o mimoriadne pohodlných kreslách, ktoré je možné nastavovať až v 20 smeroch v prípade prednej dvojice, respektíve v 10 smeroch pri zadných kreslách.

Dekóry zastrešuje materiál Range Rover Nautica, teda spleť javorových a orechových vrstiev dreva, ktoré nájdeme prakticky všade. Pochopiteľne, po vzore nového Velara sa do palubnej dosky nasťahovala nová generácia multimediálneho systému InControl Touch Pro Duo, teda predovšetkým dvojica dotykových obrazoviek. Čerešničkou na torte je zvuková aparatúra Meridina so sadou 23 reproduktorov. 

Dodajme, že Range Rover chystá novinku predávať za čiastku od 270-tisíc €, zďaleka však nejde o finálnu cenovku. Vzniknúť pritom má len 999 kusov, je teda zrejmé, že pôjde o slušnú exkluzivitku.

Domov
Zdieľať
Diskusia