Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2018, 13:32
Čas čítania 0:00
Radka T.

Sfetovaná blondínka si vydlabala oči. Závislosť na pervitíne ju pripravila o zrak, teraz je však konečne šťastná

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Kaylee je živou ukážkou toho, čo všetko dokážu drogy spraviť s ľudskou psychikou.

Američanka Kaylee Muthart bola miestna krásavica a elitná študentka. Dnes sa už na svoje niekdajšie ja takmer ani nepodobá. Doslova ju zničili drogy, kvôli ktorým prišla o zrak, no, paradoxne, tvrdí, že teraz je konečne šťastná.

Keď mala Kaylee 17 rokov, rozhodla sa - aj napriek skvelým výsledkom - nechať školu a radšej začať pracovať. Chcela si našetriť na auto. Už v tých časoch si však rada vypila alkohol a fajčila trávu. Myslela si, že je náchylná na závislosti, keďže to mali v rodine. Preto sa aspoň vyhýbala tvrdým drogám. Ale dlho jej to nevydržalo.

Keď mala 19 rokov, v jeden letný deň fajčila marihuanu v dome svojho známeho a dostala sa do zvláštneho stavu. Vraj mala pocit, ako keby bola na vrchole sveta a mala veľmi blízko k Bohu. Práve tento „božský“ pocit v jej neskoršom príbehu zohral veľmi dôležitú úlohu, ale k tomu sa ešte dostaneme.

V letný deň, keď sa tak veľmi „zhúlila“, si bola istá, že tam museli byť pozostatky kokaínu alebo pervitínu. Teda látky, ktorým sa vždy vyhýbala. Keďže mala pocit, že ju kamarát týmto spôsobom zradil, odišla z práce, aby bola od neho čo najďalej. 

Nemala prácu a škrípal jej i vzťah, takže čím ďalej, tým viac fajčila marihuanu a pila alkohol. Popritom začala užívať ešte aj Xanax. Nakoniec o priateľa a pár kamarátov prišla, hoci získala novú prácu. Kaylee sa však stále cítila osamelo a nešťastne. To už bol len krok k tomu, aby prvýkrát skúsila pervitín. Zažila šialené halucinácie a keď si v triezvom stave pozrela video, čo vyvádzala, bola vystrašená. Ani to ju však od drog neodradilo, od pervitínu prešla k extáze, no potom sa k nemu vrátila späť. Začala študovať Bibliu a veľa vecí z nej si vyložila nesprávne. Okrem toho bola obklopená samými narkomanmi.

Odporúčané
Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) 25. marca 2024, 12:30

Vo februári tohto roka mali pre ňu nastať lepšie časy. Mama jej vybavila liečenie a vyzeralo to, že z hroznej závislosti sa napokon dostane. Lenže pár dní predtým sa stal šialený incident, ktorý navždy zmenil život mladej narkomanky a jej rodiny. Šiesteho februára si vzala dávku väčšiu ako bežne a mala silné halucinácie. Aj napriek tomu si vraj všetko dopodrobna pamätá.

Vybrala sa smerom ku kostolu, kde podľa nej všetko vyzeralo tmavo a pochmúrne, hoci bol deň. „Pomyslela som si, že niekto musí pre tento svet (Bohu) obetovať niečo veľmi dôležité a tou osobou som ja. Myslela som si, všetko náhle skončí a všetci zomrú, ak si hneď nevytrhnem oči,“ opísala hororové chvíle. Pomyslela si, že jej obeta ja naozaj kľúčom k záchrane sveta. V skutočnosti dostala toxickú psychózu, no oči si naozaj vydlabala len pomocou vlastných rúk. Kvôli drogám necítila bolesť a vraj by pokračovala, keby sa pri nej neobjavil kňaz.

Aj napriek privolaniu pomoci sa však jej zrak nepodarilo zachrániť a mladá žena je tak dnes kompletne slepá. Hrozný incident jej však pomohol zbaviť sa závislosti a dnes je Kaylee úplne čistá. Avšak z nemocnice putovala na psychiatriu, kde je diagnostikovali bipolárnu poruchu.

Kaylee by teraz mala dostať protetické oči, ktoré jej však nepomôžu vidieť. Musí sa tak naučiť žiť bez zraku, jej mama sa snaží vyzbierať peniaze na kúpu slepeckého psa. 

Odporúčané
Slovák Marek o fentanyle: O tom, že ho užiješ, nemusíš ani tušiť. Kamarát pod vplyvom havaroval, ja som sa cítil ako na obláčiku Slovák Marek o fentanyle: O tom, že ho užiješ, nemusíš ani tušiť. Kamarát pod vplyvom havaroval, ja som sa cítil ako na obláčiku 4. marca 2024, 9:30

Aj napriek tomu, čo sa stalo, sa vraj Kaylee cíti šťastne. „Radšej budem slepá ako závislá na drogách,“ tvrdí. Prehovoriť sa rozhodla, aby ľudí varovala pred nebezpečenstvom užívania drog. Jej samotnej sa muselo stať niečo strašné, aby sa dostala na správnu cestu, začala sa venovať koníčkom a pokúsiť sa študovať vytúženú morskú biológiu. Život je teraz pre ňu podľa vlastných slov krajší a zmysluplnejší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia