Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2018, 10:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ako by vyzeral Sovietsky zväz, keby prežil do roku 2050? Moskviče aj Leninova hlava by Moskvu zdobili aj napriek technologickým pokrokom

ZAUJÍMAVOSTI MOSKVA
Uložiť Uložené

Ruská televízna šou sa pohráva s veľmi zaujímavou myšlienkou.

Sovietsky zväz sa nerozpadol, jeho lídrom sa ho podarilo udržať v celku a krajina dodnes existuje. Aj keď sa na prelome 80. a 90. rokov odohrali v Európe mnohé výrazné zmeny a napokon si Sovietsky zväz zlomil vlastný väz, v prípade zaujímavej ruskej televíznej šou musíme pracovať s verziou, že sa rozpad veľkého zväzu neodohral.

Seriál s názvom Chernobyl: Zone of Alienation vo svojom scenári postupne zachytáva zmeny, ktoré sa odohrali v Moskve a celom Sovietskom zväze vďaka tomu, že partii mladých chlapcov sa podarilo zabrániť jadrovej katastrofe v Černobyle. Bez jadrovej katastrofy sa však v čase vytvoril paradox, ktorý spôsobil, že Sovietsky zväz si svoju silu dokázal udržať, a tak máme možnosť nahliadnuť na ulice Moskvy o desiatky rokov.

Modernizácia by samozrejme neobišla ani virtuálny Sovietsky zväz, kde by boli technológie na každom kroku a na reklamách by si dokonca objavil propagáciu nového vozidla Moskvič 712. Všade by sa rovnako na obyvateľov usmievali aj tváre Lenina či proletárov. Alternatívna história sa pritom v rámci televíznych seriálov dostala do popredia aj vďaka šou The Man in the High Castle, kde zase nacisti vyhrali druhú svetovú vojnu. Ak si teda chceš predstaviť svet, v ktorom Sovietsky zväz prosperuje dodnes, možno by skutočne vyzeral podobne.   

Domov
Zdieľať
Diskusia