Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2018, 22:14
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zachrániť či nechať zomrieť? Obrovskú tarantulu žena pri povodniach dostala do bezpečia, ale internet mal s jej konaním veľký problém

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Austrálčanka sa so svojím dobrým skutkom pochválila na internete, ale ľudia mali rozdielny názor.

Austrálsky Queensland zažíva v posledných dňoch silné záplavy, na ktoré nedoplácajú iba ľudia, ale aj zvieratá. Práve zvieratá často nemajú šancu zachrániť sa, a tak sa musia spoľahnúť na pomoc zo strany človeka. Na obrovskú tarantulu sa usmialo šťastie v zúfalej situácii, keď ju počas záplav objavila mladá žena a napriek jej veľkosti sa ju pokúsila zachrániť.

Zachrániť či nechať zomrieť? Obrovskú tarantulu žena pri povodniach dostala do bezpečia, ale internet mal s jej konaním veľký problém
Zdroj: Andrea Gofton

Tarantula pritom v stresovej situácii vydávala aj zvuky pripomínajúce pískanie, čo však ženu neodradilo. Mimoriadne rozmernú tarantulu zvládla na konároch premiestniť z miesta, ktorým sa valil silný prúd vody, a položila ju na neďalekú trávu, odkiaľ sa už mohla dostať do bezpečia. Napriek hrdinskému činu sa na internete strhla debata o tom, ako by na jej mieste zareagovali iní ľudia.

Andrea Gofton síce urobila správne rozhodnutie a zachránila živého tvora, avšak ľudia s arachnofóbiou by až také srdce zrejme nemali. Pod jej videom a fotografiou sa preto objavili aj také komentáre, v ktorých ľudia iba nechápavo krútili hlavou a odkazovali jej, že oni by ho ešte aj podpálili a utiekli čo najďalej. Odborníčka vyhlásila, že tarantulu z jej skrýše pravdepodobne vyhnal práve prúd vody a keby ju žena nezachránila, zrejme by v povodniach zomrela.

Isn’t she a beauty - Whistling Spider

Příspěvek sdílený Andrea Gofton (@andreagofton),

Domov
Zdieľať
Diskusia