Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2018, 11:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kolegovia odpracovali 3000 hodín nadčasov, aby sa otec mohol starať o syna s rakovinou. Andreas by bez nich zamestnanie stratil

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Andreas sa zľakol, že svoju prácu stratí kvôli starostlivosti o syna. Nečakal obrovskú štedrosť svojich kolegov.

Narodenie dieťaťa je zrejme jedným z najdôležitejších momentov v živote človeka. Aj Andreasovi Grafovi z Nemecka sa spoločne s manželkou zmenil život, keď na svet prišiel ich malý syn Julius, lenže osud sa s nimi nepekne zahral. Vo veku troch rokov bola Juliusovi diagnostikovaná leukémia, ktorá chlapca na 9 týždňov pripútala na lôžko.

Liečba chemoterapiou bola náročná a Julius bojoval zo všetkých síl, aby chorobu prekonal, čo sa mu aj podarilo. Krátko pred jeho návratom do domácich podmienok sa však odohrala tragédia, pretože zomrela jeho mama. Dlhší čas mala problémy so srdcom a napokon im podľahla, pričom nemala šancu ani stráviť viac času so svojím zotavujúcim sa synom.

Kolegovia odpracovali 3000 hodín nadčasov, aby sa otec mohol starať o syna s rakovinou. Andreas by bez nich zamestnanie stratil
Zdroj: MaxPixel/Ilustračné foto

Andreas preto zostal v situácii, keď si musel vybrať celú ročnú dovolenku vo svojom zamestnaní. Julius potreboval nepretržitú starostlivosť, a tak sa Andreas zľakol, že svoje zamestnanie stratí. Problémy pracovníka si všimla personalistka Pia Meier a navrhla ostatným zamestnancom, ako by mohli Andreasove ťažkosti vylepšiť.

Každý zo 650 zamestnancov onedlho daroval Andreasovi svoje hodiny odrobené v rámci nadčasov, a tak starostlivý otec získal dokopy 3264 odpracovaných hodín, vďaka ktorým sa nemusel o svoju prácu báť a mohol sa starať o syna. Spoločnosť mu vďaka nadčasom umožnila viac ako ročnú platenú dovolenku a Andreas dnes nedokáže dostatočne poďakovať všetkým svojim kolegom. Mimochodom, malý Julius nedávno oslávil svoje piate narodeniny a cíti sa oveľa lepšie.  


Domov
Zdieľať
Diskusia