Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2018, 15:22
Čas čítania 0:00
Ester Viktória Ziff

Slovenská značka bojuje za ľudské práva módnymi taškami. Produkty si obľúbili aj mnohé blogerky

MÓDA INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Na konte majú mnoho návrhov od feminizmu, motivačných citátov až po tašky odsudzujúce rasovú diskrimináciu.

Nielen na Slovensku, ale aj vo svete je stále prítomná diskriminácia ľudí z rôznych dôvodov. Proti tomuto bojuje značka EqualU - EqualWE. Za myšlienkou módnych tašiek stojí mladá Nicole Makóová, ktorá však vraví, že by sa jej vízia nestala realitou, ak by nespolupracovala s talentovanou Evkou Katreňákovou, spolužiačkou, ktorá ručne maľuje plátené tašky. 

"EqualU - EqualWE vzniklo na základe toho, že mi nesmierne vadí, ak vidím ako sa ľudia vzájomne odsudzujú či už v reálnom svete alebo na sociálnych sieťach kvôli banálnym veciam a najmä za veci, za ktoré nemôžu, napríklad národnosť, rasa, náboženstvo." vraví ambiciózna Nicole.

"Táto značka je symbolom lásky a spolunažívania medzi všetkými ľuďmi, a zároveň metaforou pre snahu o rovnosť a spravodlivosť nie len dnes, ale aj v budúcnosti."

Aj keď ešte nepôsobia v módnom biznise dlho, ich produkty sú obľúbené aj u influenceriek ako Daria Foldes, Bianka Rumanová a blogerka Linda Fúsková. Na konte majú mnoho návrhov a do všetkých sa zamilujete. Od feminizmu, cez motivačné citáty, až po tašky  odsudzujúce rasovú diskrimináciu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia