Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2018, 20:16
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Marcové filmové premiéry vám zaručia, že sa v kine zabavíte ako už dlho nie. Čaká nás erotika, akcia, ale aj veľké dobrodružstvá a strach

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Blockbusterová úroda sa začína ukazovať už v marci. Chýbať však nebudú ani dychberúce drámy a úžasne filmové zážitky.

Oscary idú! Čo to znamená? Že v českých a slovenských kinách už nejakých pár týždňov premiérujú skvelé filmy, väčšinou kandidáti na Oscarov. A sčasti to bude pokračovať aj naďalej. Okrem toho nás však čakajú blockbustery, nejaké tie animáky a horory.

Inak povedané, každý si zase raz vyberie to svoje, stačí si rozšíriť obzory a skúsiť chválený film, v ktorom ale nutne nehrá Leonardo DiCaprio a netočí to Nolan. 

1. Červená volavka/Red Sparrow - 1. 3. 

Kým sa však k takým počinom dostaneme, musíme ísť podľa plánu premiér, a tak pripomíname, že hneď začiatkom mesiaca dorazí nadpriemerný "erotický" (skôr šteklivý) thriller Red Sparrow od Francisa Lawrenca s Jennifer Lawrence (nie, nie sú príbuzní, spolu točili aj Hunger Games).

O Volavke už pravdepodobne viete všetko potrebné, keďže sme snímke venovali množstvo priestoru aj u nás na Filmkulte, ak sa vám však nechce klikať na ďalšie články a trailer nestačí... 

Dominika Egorova bola talentovaná baletka, no v súčasnej dobe jedna z najlepších agentiek tajnej organizácie Red Sparrow. K dosiahnutiu svojich cieľov využíva svoje telo a okázalé špiónske praktiky. To sa ale zmení v momente, kedy spoznáva amerického agenta CIA, ktorý ju varuje o veľkej hrozbe.


2. Winchester: Sídlo démonov - 1. 3. 

V žiadnom prípade vás nechceme od filmov odrádzať, ale Winchester má predsa len hrôzostrašné hodnotenia, pravdepodobne ešte strašidelnejšie než svoju hororovú podstatu ako takú. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Ak máte radi duchárske horory o zlých domoch, nemáte veľké očakávania ani potreby a obľúbili ste si Jasona Clarka či Hellen Mirren, možno sa budete baviť. 


3. Nikdy si tu nebol/You Were Never Really Here - 1. 3. 

Celkom opačne je na tom akčný thriller od režisérky Lynne Ramsay. Recenziu sme vám priniesli len pred pár hodinami. Ak ste ju čítali, viete, že sa môžete pripraviť na skvelý film, ktorý vám bude v hlave ešte dlho rezonovať. 

Joaquin Phoenix v ňom ako bývalý veterán a agent FBI zabíja obchodníkov s bielym mäsom a úchylákov obľubujúcich malé dievčatká. Jedného dňa sa mu jeden z kšeftov ale nepekne pokazí a on ukáže, že hoci citlivé, stále je to armádou vychované zviera. 

Ak by sme za mesiac marec od vás chceli, aby ste nejaký film podporili v kine, zrejme by to bol práve tento. Avšak, nemusí sadnúť každému, o čom sa viac dozviete v už spomínanej recenzii.


4. Prianie smrti/Death Wish - 8. 3. 

Bruce Willis sa v brutálnom akčnom filme ujme role mierumilovného doktora Paula Kerseyho. Do zbrane však tento bojom nepoškvrnený civilista povstane vo chvíli, kedy jeho manželku zavraždia neznámi zločinci. Snímka Death Wish je remakom rovnomenného filmu z roku 1974. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Za jej réžiou stojí hororový nadšenec Eli Roth a scenár k Death Wish napísal Joe Carnahan (Pride and Glory, The A-Team). Vo filme okrem Willisa uvidíte aj hercov, ako Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Camila Morrone, Dean Norris či Kimberly Elise.


5. Tomb Raider - 15. 3. 

Nie, nie je to Angelina Jolie, nemá taký sexepíl a až príliš sa to podobá na rebootované hry, z ktorých doslova kradne scény. Aj tak to môže byť lepšie než snímky Angeliny. A ja pevne verím, že to tak aj dopadne. Máme tu kasový potenciál a silnú značku.

V prípade, že sa to však pokazí, séria môže skončiť skôr než sa začne, a to by sa nepáčilo nikomu. 

Vo filme bude Lara (Alicia Vikander) hľadať poznatky svojho otca na japonských ostrovoch, kde ju však čaká nebezpečné dobrodružstvo a boj nielen o svoj život. 


6Pacific Rim: Povstanie - 22. 3. 

Čo dodať? Azda len... konečne... zistíme, či je to hodné jednotky od del Tora alebo to bude len ďalší tupý blockbuster s obrovskými robotmi á la Transformers. My veríme, že sa v kine budeme minimálne baviť. Jediné, čo vám môžeme sľúbiť, je poriadna dávka akcie.

Po poslednom traileri už nič iné ani neočakávame. Ak teda vyrazíte na sequel s očakávaniami zameranými hlavne na klasickú blockbusterovú zábavu a popcornovku plnú eye-candy záberov, pravdepodobne budete nadšení. A kto vie, možno nás nakoniec zaujme aj príbeh a postavy.

Ak ste mali jednotku alebo sa vám páčia akčné trailery, zájdite do kina. 

7.  Králik Peter - 22. 3. 

Knižná predloha o Králikovi Peterovi od Beatrix Potter dostala nový, modernejší kabát. Hlavným hrdinom bude odvážny králik Peter, ktorý bude so svojimi priateľmi zvádzať boj s novým susedom, pánom McGregorom. Na pomoci mu bude aj milovníčka zvierat Bea.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Snímku zrežíroval Will Gluck (Friends with Benefits) a scenár napísal spolu Robom Lieberom. V hlavných úlohách sa predstavia Domhnall Gleeson, Rose Byrne, James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki a Daisy Ridley.


8.  Odnikiaľ/ Aus dem Nichts - 29. 3. 

Ďalej tu máme drámu od Fatiha Akina (Goodbye Berlin, Na druhej strane, Proti múru). Diane Kruger zaň vyhrala ocenenie pre najlepšie herečku v Cannes a snímka samotná bodovala na Zlatých glóbusoch ako najlepší film.

Katjin život sa rozpadá po smrti manžela a syna pri bombovom útoku v Nemecku. Mladá Nemka je zasiahnutá tragickou udalosťou natoľko, že sa rozhodne pomstiť. Dramatický thriller rozoberá vzťahy medzi rodnou krajinou a krajinou pôvodu.

Zameral sa na politické a sociálne otázky v Európe. Pre herečku Diane Kruger to bola prvá rola v nemeckom jazyku a za svoj výkon si vyslúžila Zlatú palmu.


9. Ready Player One - 29. 3. 

Druhý Spielberg v priebehu dvoch mesiacov. Štefan je proste inde a po skvelom The Post veríme, že doručí aj zábavný blockbusterov. Nesmie trpieť príliš veľkým množstvom scenáristických barličiek a taktiež by to nemalo byť ani veľké sklamanie pre fanúšikov knižnej predlohy od Ernesta Clinea.

S ním Spielberg úzko spolupracoval, no bolo mu jasné, že príbeh a jeho vetvy musí od knihy odlíšiť. Dôvodom je aj fakt, že autor diela dosť často na Spielbergove filmy nadväzuje a odkazuje. Skôr než geekovská udalosť roka pre 30-ročných nás teda čaká geekovská udalosť roka pre 20-ročných. 

Warnerom je jasné, kto chodí do kina viac a akých divákov si je potrebné odchytiť. Z trailerov máme zatiaľ pozitívne dojmy, no bojíme sa sklamania či menšieho prúseru. Aj Spielberg totiž vie zakopnúť, nehovoriac o náročnosti látky.

A ak z nejakého dôvodu neviete, o čom sa to vôbec bavíme, otvárajte naše vlákno, kde sa snímke obšírne venujeme.


To ale zďaleka, skutočne zďaleka nie je všetko. V marci uvidíme aj ďalšie atraktívne filmy. Milovníkov tuzemskej tvorby poteší Tlmočník, deti zase Včielka Maja 2. V slovenských kinách premiéruje aj Lady Bird, ktorú sme pre vás už aj zrecenzovali.

V 3. týždni dorazí slovenský tanečný film Backstage, no dôjde aj na chválenú drámu Thelma či stále aktuálneho Prezidenta Blaníka (recenzia tu). 

Do hlavnej časti článku sa nezmestila ani slovensko-nemecká dráma Sloboda či horor Strangers 2. V kinách ho nájdete pod názvom Oni 2: Nočná korisť. Na záver mesiaca je naplánovaný aj animák Sherlock Gnomes. Ide o pokračovanie Gnomea a Júlie z roku 2011. 


Zaujať môže aj Dancer či Operácia Entebbe.
Ide o politický thriller s Rosamunde Pike a Danielom Brühlom o únose lietadla. Režíruje José Padilha, tvorca Narcos.

Predstaví sa nám aj Rooney Mara, a to ako Mária Magdaléna. V dráme režiséra Gartha Davida (Lion) uvidíme aj Chiwetela Ejiofora či Joaquina Phoenixa ako Ježiša Nazaretského.

PS: Tešiť sa môžete aj na fantasy Cesta za kráľom Trollov, ktoré si čoskoro predstavíme v samostatnom článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia