Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2018, 17:53
Čas čítania 0:00
Jana S.

Na týždni módy v Miláne sa ocitli aj malé šteniatka. Malo to hlbší zmysel alebo boli použité len ako doplnok?

MÓDA PES
Uložiť Uložené

Boxer, Schiba Inu, Kavalier King Charles alebo malá Čivava v náručí modeliek.

Pred pár rokmi viaceré módne domy zmenili systém z tradičného ready-to-wear season na see now, buy now. Kolekcie, ktoré sme mohli vidieť na mólach na týždňoch módy, už viac neboli dostupné v obchodoch až keď prišla sezóna, ale bolo možné ich zakúpiť hneď. Touto ideou sa pravdepodobne riadil aj kreatívny riaditeľ značky Tod´s, keď na módnej show jeseň 2018 v Miláne poslal na mólo modelky so šteniatkami v náručí. Keď väčšina hostí rozkošné psíky uvidela, mala chuť si ich hneď zaobstarať. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tod's (@tods),

Dizajnéri sa snažia čoraz viac zaujať rôznymi neobvyklými detailami, kolekciami, doplnkami. Zatiaľ čo značka Gucci v kolekcii jeseň 2018 v Miláne použila na móle malých drakov, chameleónov a ľudské hlavy, Tod´s zvolila oveľa sladšiu verziu. Nie každá modelka však mala to šťastie niesť malého psíka. Zatiaľ čo Gigi Hadid dostala Boxera, jej sestre Belle sa neušiel žiadny. V sprievode modeliek sa objavili aj iné čistokrvné plemená, Shiba Inu, Čivava aj Kavalier King Charles španiel

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tod's (@tods),

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tod's (@tods),

Bella Hadid tentokrát bohužiaľ bez psíka

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tod's (@tods),

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tod's (@tods),

Jedným z dôvodov, prečo sa tvorcovia rozhodli pre malé šteniatka, môže byť nadchádzajúci rok psa podľa čínskeho kalendára. Ďalšou, veľmi prijateľnou možnosťou, je nápad dostať do povedomia dôležitosť adopcie psích miláčikov. Na túto myšlienku sa hneď vzniesla vlna kritiky, pretože adoptovať by sa vraj nemalo podľa vzhľadu psa, ani podľa toho, či ide o čistokrvné plemeno. Pes totiž nie je doplnok k oblečeniu, ani k životnému štýlu, ale živá bytosť. Viacerí ochranári sa hneď zamýšľali, či bolo o zvieratá postarané, či mali v zákulisí prístup k vode a krmivu. Názor si každý spraví sám, my dúfame, že psíky na prehliadke tam boli z dôvodu, ktorý im nijak neublížil.

Odporúčané
Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? Týchto 5 leteckých spoločností ti dovolí vziať si domáce zvieratko na palubu. Aké dokumenty potrebuješ a koľko to stojí? 12. mája 2023, 13:30

Tod´s nie je prvá značka, ktorá použila na svojej prehliadke psy. V poslednom čase sa čoraz viac objavujú na mólach. Značka Gauntlett Cheng z New Yorku poslala svojich modelov v sprievode väčších plemien na vodítku a Julien David použil na modeloch masky psov.

Celá kampaň talianskej značky Tod´s sa nesie v znamení domácich maznáčikov

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tod's (@tods),

Kompletnú prehliadku si môžeš pozrieť tu:

Domov
Zdieľať
Diskusia