Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2018, 10:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Matysov debutový album je vonku. Pridáva aj videoklip, v ktorom sa lúči s otcom a krátky dokumentárny film o vzniku

HUDBA VINYL
Uložiť Uložené

Matysovu tvorbu charakterizuje poctivosť, muzikálnosť a poslucháča si má vo zvyku pustiť k telu viac, ako ktokoľvek iný. A presne taký je aj jeho debutový album.

Matys je dlhé roky jedným z najpoctivejších lyrikov a prakticky od pôsobenia v kapele Slow Flow ho vnímame nielen ako rapera, ale aj ako kvalitného muzikanta, pre ktorého je viac než prirodzené pracovať s kapelou a živými nástrojmi. Jeho cesta až k debutovému albumu bola náročná a vyčerpávajúca, keďže počas nej stihol vytvoriť viacero projektov s rôznymi ľuďmi, ktoré však nikdy nedostali finálnu verziu. Mnohí iní by to už dávno vzdali, Matys naopak pracoval na ďalších veciach.

Našťastie prišlo stretnutie s Ideom a následná niekoľko mesačná spolupráca vyústila až v jeho prijatie do jedného z najväčších českých labelov - Ty Nikdy. Už na prvý pohľad si s členmi rozumie a na koncertoch máme možnosť vidieť, že spoločná chémia funguje presne tak, ako má. S Matysom sa stotožňuje čoraz viac fanúšikov a my máme obrovskú radosť, že ľudia dokážu jeho poctivosť oceniť

 

Matysov debutový album je vonku. Pridáva aj videoklip, v ktorom sa lúči s otcom a krátky dokumentárny film o vzniku

Po dlhých rokoch kariéry prichádza Matys konečne aj s debutovým sólovým albumom s názvom Martin, ktorým sa však už na prvý pohľad nesnaží nikomu podobať. Projekt totiž dnes vychádza v elektronickej verzii na streamovacích službách a ako bonus si môžeš predobjendať vinyl, čo je veľmi sympatický krok smerom k zberateľom. 

Album som mal možnosť počuť v predstihu a sľúbiť vám môžem ten najviac reálny príbeh, ktorým si autor púšta k telu každého poslucháča. Charakterizuje ho muzikálnosť živých nástrojov a úprimnosť v každom smere. Viac o vzniku sa dozvieš z krátkeho dokumentárneho filmu a potom si už vypočuj Matysovu rozlúčku so zosnulým otcom.

Domov
Zdieľať
Diskusia