Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2018, 20:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ak Rusi nepôjdu voliť, skončia v byte plnom gejov. Odporný volebný spot ich má donútiť hlasovať za svojho prezidenta

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ RUSKO
Uložiť Uložené

Zvrátený volebný spot ohromil Rusko i svet.

Za najbizarnejšiu reklamu tohto roka by rozhodne získalo hlavnú cenu Rusko. Čo všetko sa môže stať, keď nepôjdeš voliť? Nuž, podľa reklamy tvoja neúčasť automaticky znamená kataklizmu. V trojminútovom spote účinkuje obyčajný Rus v strednom veku robiaci si srandu zo svojej manželky, ktorá si dala budík na deviatu hodinu ráno. Ďalší deň sú totiž prezidentské voľby a keďže vládne v Rusku prezidentský systém (na Slovensku máme parlamentný), všetka vládna moc je koncentrovaná v jeho rukách.

Po tom, čo Rus manželku vysmeje, zaspí a skončí v "príšernej" nočnej more. Sen ukazuje, ako by vyzeralo Rusko bez jeho volebnej účasti. Pri dverách mu zazvonia vojaci tvrdiaci, že narukovacia povinnosť bola predĺžená až do šesťdesiatky. V jeho byte boli navyše ubytovaní homosexuáli, vedľa jedného sa dokonca zobudí v posteli. Každá domácnosť sa o nich totiž musí starať. Ďalšie katastrofické scenáre však nie sú natoľko podstatné, no samotná časť s gejmi svet mimoriadne pobúrila.

"Zabávať sa môžeme na hocikom. Na Hitlerovi aj gejoch. Ale tvrdiť, že LGBT ľudia sú hrozbou v už tak homofóbnej krajine, nie je vtipné," reagovala kandidátka Xénia Sobčák, ktorá sa vo voľbách postaví súčasnému prezidentovi Putinovi. Podľa dohadov má práve on stáť za zvráteným spotom, aj keď sa k tomu jeho administratíva pochopiteľne nemôže priznať. Video je, samozrejme, po rusky, no zachránia ťa titulky.

Domov
Zdieľať
Diskusia