Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2018, 19:02
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ľudia riskujú život kvôli výzve na Snapchate. Zasahovať musela aj polícia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V Európe sa rozmáha nebezpečná výzva.

Minulosť nás učí, že niektorí ľudia sú pre popularitu na sociálnych sieťach ochotní spraviť naozaj neuveriteľné veci. Ani Snapchat nie je žiadnou výnimkou – aj keď v našich končinách postupne a pomaly vymiera aj napriek tomu, že sa s tým snaží všemožne bojovať novými aktualizáciami – stále predstavuje online priestor, kde na reputácii často záleží.

Pridanie všemožných bodov a streaks navyše motivuje ľudí k tomu, aby Snapchat neopúšťali. Práve naopak, podobné súčasti aplikácie len podporujú v často nezmyselných snapoch, ktoré môžu vyeskalovať až do značného nebezpečenstva.

To je prípad novej Snapchat výzvy prevládajúcej predovšetkým v Spojenom kráľovstve. Najnovší challenge je extrémne hlúpy, no aj napriek tomu sa mu začalo oddávať mnoho ľudí. Všetko začalo u profesionálnych parkouristov skákajúcich po strechách budov, no všetko sa akosi dostalo aj k bežným používateľom. Cieľ je jasný - zachyť fotku alebo video toho, ako veľmi si vyklonený z mosta.

Čím viac spoza zábradlia vytŕčaš, tým väčšie množstvo rešpektu online zrejme získaš a ak sa naozaj chceš stať hviezdou vo svojom snapchatovom kruhu, môžeš požiadať kamaráta, aby ťa chytil za nohy a z mostu vysunul. Či je pod ním asfaltová cesta, chodník, železnica alebo rieka, na tom vôbec nezáleží, jediné kritérium je divokosť a odvážnosť záberu.


Ako teda môžeš usúdiť, ide o obrovskú hlúposť, no ľudia za Lamanšským prielivom výzvu prijímali tak často, že to inšpirovalo niekoľko policajných staníc, aby vydalo preventívne hlásenia a varovania, po tom, čo museli zasahovať aj na mieste. Ľudia sú dnes totiž schopní spraviť naozaj čokoľvek. Je len otázkou času, kedy niekto neprepočíta rovnováhu a z mosta naozaj spadne.

Domov
Zdieľať
Diskusia