Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2018, 13:48
Čas čítania 0:00
Radka T.

Na východnom Slovensku sa z ľudí stávajú zombíci. Nebezpečná droga mení feťákov na nepoznanie

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Drogu už vyskúšali aj deti.

Aj keď majú hlboko do vrecka, peniaze na drogy si vždy nájdu. Chudobných obyvateľov na juhu i východe Slovenska kvári nová nebezpečná droga. Po jej užití pôsobia skôr ako zombíci.

Použité vrecká a plastové fľaše „zdobia“ ihrisko v Kráľovskom Chlmci. Nie je ťažké odhaliť, na čo sa použili. Miestni ľudia ich využili na fetovanie novej drogy, ktorú vraj dovážajú díleri z Maďarska. Volá sa herba, je návyková a ľudí mení na poznanie. Jej užívanie však trestné nie je, informuje TV Markíza.

Na východnom Slovensku sa z ľudí stávajú zombíci. Nebezpečná droga mení feťákov na nepoznanie
Zdroj: TV Markíza

Herba je sušená, chemicky upravená rastlina a podľa miestnych obyvateľov sa jej nestránia ani 6- či 8-ročné deti. Užívanie herby však nezvládajú ani dospelí, a tak k drogovo závislým pravidelne volajú sanitky. Jednému mužovi však už nič nepomohlo a našli ho mŕtveho na ihrisku. Podľa príbuzných bol na herbe závislý a na život si siahol sám.

„Zomierajú ľudia, stala sa nám tragédia, no kto to má teraz riešiť?“ zamyslel sa miestny obyvateľ. Herba je silnejšia ako marihuana a dokáže byť návyková. Nie je ťažké zistiť, či ju niekto užil. „Ako potkany, keď dostanú jed. Trasú sa na zemi, musia mať pomoc, musíte ich oblievať vodou,“ priblížil miestny muž.

Na východnom Slovensku sa z ľudí stávajú zombíci. Nebezpečná droga mení feťákov na nepoznanie
Zdroj: Pixabay

Ďalší opísal, že po užití drogy ho bolela hlava a srdce a nemohol dýchať. „Chodil som ako zombík,“ priznal. V zmysle zákona nie je herba zaradená medzi omamné, psychotropné či rizikové látky. Trest však môže hroziť dilerom, a to za šírenie a podnecovanie na užívanie herby. V base by si tak mohli posedieť osem rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia