Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2018, 14:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Aj medvede majú ťažké dni. Sirota, ktorej zasvätil svoj život opatrovateľ Jim, nemá s ľudským kontaktom problém a dokonca ho vyhľadáva

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zvieratá majú emócie, ktoré občas treba upokojiť.

Medvede sú obrovské zvieratá, pred ktorými by väčšina z nás najradšej utiekla. Jim Kowalczik to kedysi vnímal rovnako, lenže postupom času pochopil, že aj medvede sú len zvieratá, ktoré občas potrebujú ľudskú pomoc, a tak so svojou manželkou založili organizáciu s názvom Orphaned Wildlife Center. Jim žije v meste Otisville v štáte New York a za posledné roky vychoval už niekoľko medveďov, ktoré pre rôzne dôvody nemohli byť vypustené naspäť do divočiny.

Napriek tomu, že ide o obrovské zvieratá schopné zabiť človeka možno aj jediným úderom, Jim si s medveďmi dokázal vytvoriť špeciálne puto. Jeden z jeho najstarších obyvateľov a cítil sa zle, a tak sa aj Jim rozhodol pripraviť si preňho špeciálnu starostlivosť a ukázať mu, ako veľmi ho má rád.

Obrovský medveď vážiaci cez 600 kilogramov sa na roztomilom videu necháva škrabkať a odpočíva na nohách svojho opatrovateľa, pričom Jim sa ho nebojí a dokonca mu do úst strká aj ruku, čo by v inom prípade nebolo veľmi rozumné, ak ide o o trojmetrového medveďa. Jimbo bol ako mláďa zranený, kvôli čomu sa už do voľnej prírody nikdy nedostal, a tak svoj čas trávi u Jima v rezervácii, kde nie je sám a neexistuje snáď iné miesto, kde by mu mohlo byť lepšie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia