Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2018, 17:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

80-ročný Španiel odchádza na Erasmus. Dôchodcu čakajú študentské párty aj nová kultúra vďaka tomu, že po infarkte opäť našiel chuť do života

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Miguel sa vytešuje zo svojej vzrušujúcej príležitosti.

Študijný program Erasmus otvára ľuďom z európskych krajín možnosti, o akých sa im pred pár desaťročiami ani nesnívalo, a nezáleží pritom ani na tom, koľko majú študenti rokov. Väčšina z nás sa prvýkrát vydáva do zahraničia na výmenný pobyt v čase, keď dovŕšime svoje 20. narodeniny, avšak jeden aktívny španielsky dôchodca všetkým dokázal, že vek je skutočne občas iba číslo.

Miguel Castillo síce má už 80 rokov, ale o pár dní odíde zo svojho rodného Španielska do talianskeho mesta Verona, kde bude študovať históriu. Momentálne sa štúdiu histórie venuje na University of Valencia, chcel objavovať nové kultúry, pričom práve Taliansko je na históriu mimoriadne bohaté, a tak bola voľba jasná. Miguel krátko po odchode do dôchodku prekonal infarkt a vtedy si uvedomil krehkosť svojho života, vďaka čomu začal na svoj životný štýl nazerať rozdielne, a preto sa prihlásil na univerzitu a dnes sa už teší na Erasmus.

Spolužiaci vo Valencii sa k nemu chovajú ukážkovo a obdivujú jeho životnú silu aj v pokročilom veku, a tak dúfa, že to bude rovnako vyzerať aj vo Verone. Talianske mesto si za svoj prechodný domov vybral aj preto, že tam s manželkou vycestovali pred 42 rokmi na koncert opernej speváčky Marie Callas. Miguel tak bude môcť študovať históriu aj spomínať na staré dobré časy, pričom ho určite neobídu ani nejaké tie Erasmus párty.


Domov
Zdieľať
Diskusia