Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2018, 12:22
Čas čítania 0:00
Radka T.

Magazín Sports Illustrated po prvý raz uverejnil neupravené fotky. Nahé popísané ženy nesú na sebe dôležité odkazy

MÓDA NAHOTA
Uložiť Uložené

Ženy, ktoré pózovali pre magazín, sa mohli vyjadriť kreatívnym spôsobom.

Na horúce fotky v magazíne Sports Illustrated sa vždy tešia nielen muži, ale oceniť ich dokážu aj ženy. Tentoraz sa však magazín rozhodol zverejniť editoriál, na aký nie sme zvyknutí. Fotografie nahých žien neprešli digitálnou úpravou a nesú dôležitý odkaz.

Obsadenie žien, ktoré pre magazín pózovali, je rôznorodé. Nechýbajú športovkyne, matky i černoška. A takisto rozmanité postavy. Séria záberov chce poukázať na silu žien, podporiť ich postavenie v spoločnosti. 

Modelky sú na záberoch nahé, telá im teda nezdobia plavky, no nachádzajú sa na nich rôzne nápisy. Líšia sa podľa toho, čo nimi daná modelka chcela vyjadriť, ako sa cíti a ako vidí samu seba. Časopis konceptom odpovedal na pretrvávajúci tlak na rovnosť žien. 

Magazín Sports Illustrated komunikuje, že hlas, sila a vášeň žien by mali byť vyjadrené tou najsurovejšou formou - na nahom ženskom tele.

„Spoločnosť kladie príliš veľký tlak na ženy, aby vyzerali perfektne. Musíme s tým prestať,“ povedala gymnastka Aly Raisman. Poukázať chcela aj na problém sexuálneho násilia, je totiž jednou z obetí bývalého lekára amerických gymnastiek Larry Nassar. Na jej tele preto nechýbal odkaz, že sa cíti byť zúrivá, ale zároveň prežila.

Aly potešilo, že na fotení sa zúčastnili ženy rôznych tvarov. „Každá z nich má vlastný jedinečný príbeh a som rada, že som mohla byť toho súčasťou. Časy, keď ženy učili, že by sa mali hanbiť za svoje telo, sú preč. Ženské telo je krásne a mali by sme byť hrdé na to, kto sme - zvonku i zvnútra,“ dodala športovkyňa.

Odporúčané
VIDEO: Tisícky nahých ľudí si naraz ľahli na pláž. Netradičnou formou chceli upozorniť na vážnu tému VIDEO: Tisícky nahých ľudí si naraz ľahli na pláž. Netradičnou formou chceli upozorniť na vážnu tému 29. novembra 2022, 16:44

Podľa modelky Hunter McGrady bolo fotenie oveľa viac ako len vytváranie pôsobivých záberov. Nazvala ho osobným, dôverným a hlbokým okamihom v živote. Sama sa kvôli svojim mieram stretávala s pomeškami, teraz dokazuje, že aj žena ako ona môže pózovať v plavkovom vydaní svetoznámeho magazínu.

Domov
Zdieľať
Diskusia