Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2018, 15:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

„Zabijem tvoju rodinu!“ kričal na svojich zamestnancov opätovne obžalovaný producent Harvey Weinstein

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pred jeho správaním nebol nikto v bezpečí. Svoje si však zažili najmä ženy. Vyšetrovací spis prokurátora hovorí sám za seba.

Generálny prokurátor štátu New York podal žalobu proti spoločnosti The Weinstein Company, Robertovi a Harveymu Weinsteinovi. Ako sa píše v samotnom vyhlásení „Každý Newyorčan má právo na pracovné prostredie bez sexuálneho obťažovania, zastrašovania a obáv“.

Práve v tomto bode mala spoločnosť The Weinstein Company zlyhať na celej čiare, kedže svojich zamestnancov nedokázala pred Weinsteinom ochrániť.


Vyšetrovací materiál okrem "sexuálnych obscénností, vulgarizmov a sexuálnych narážok" spomína aj verbálne vyhrážky. Podľa vyšetrovania mali z úst obžalovaného Harveyho Weinsteina vyjsť vety typu „zabijem ťa, zabijem tvoju rodinu“ a „nevieš, čo ja môžem urobiť. Vďaka všetkým nepríjemným obvineniam filmové štúdio od jesene minulého roku pracuje na svojom predaji skupine investorov.

V tomto ohľade však žaloba spomína, že akýkoľvek predaj spoločností musí zabezpečiť aj odškodnenie všetkých obetí. Generálny prokurátor Eric Schneiderman ďalej vo vyhlásení uviedol, že „ani páchatelia, ani tí, čo ich skutky umožnili, nebudú predajom štúdiá nespravodlivo obohatení“. Zdá sa teda, že Weinstein nepríde len o svoje renomé a firmu, ale aj o značné množstvo financií.

Domov
Zdieľať
Diskusia