Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2018, 21:03
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ani Elon Musk nechápal, keď jeho Falcon Heavy vzlietol do vesmíru. Ako reagoval tesne po štarte?

ZAUJÍMAVOSTI ELON MUSK SPACE X TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV) VESMÍR
Uložiť Uložené

Obrovskému úspechu SpaceX zo začiatku nechcel veriť ani samotný Elon Musk.

Len pred niekoľkými dňami sa do vesmíru dostala raketa Falcon Heavy, ktorá je v súčasnosti najvýkonnejšou. Za ňou stojí dobre známy Elon Musk a jeho spoločnosť SpaceX. Raketa síce vyštartovala s niekoľkými omeškaniami, no nakoniec sa dostala do vesmíru a všetko prebehlo podľa plánu, pričom odlet sprevádzal aj komentovaný živý prenos. Ten okamžite zaujal prvú priečku medzi Trendami na YouTube.

Samotný Elon Musk prehlásil, že ak by štart nevyšiel, išlo by o obrovské sklamanie, no podľa zákulisného videa ani on stopercentne neveril, že sa všetko podarí podľa plánov. Musk všetko veľmi pozorne sledoval z Kennedyho vesmírneho strediska pre NASA operácie a jeho slová tesne po štarte svedčia o obrovskej úľave. "Holy flying sh*t, that thing took off," boli jediné slová, ktoré Elon v úžase povedal svojim spolupracovníkom. Hneď na to vybehol medzi ľudí a pokračoval: "Je to nereálne." Radosť mu na tvári ani náhodou nechýbala.

Domov
Zdieľať
Diskusia