Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2018, 12:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Kanadskí krasokorčuliari na poslednú chvíľu zmenili svoje vystúpenie. Provokatívny tanec mnohým pripomínal scénu pre dospelých

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Krasokorčuliar Scott mal tvár tesne vedľa Tessinho rozkroku.

Zimné olympijské hry v Pjongčangu už sú v plnom prúde a čoskoro sa na rad dostane aj krasokorčulovanie a voľný program. Za kanadských reprezentantov pritiahla pozornosť najmä dvojica Tessa Virtue a Scott Moir, ktorí do Južnej Kórey vycestovali s tancom Moulin Rouge (Červený mlyn). Spočiatku boli so svojím vystúpením spokojní, no niektoré kanadské médiá (napríklad The Canadian Press) skonštatovali, že vystúpenie nemusí byť úplne vhodné a môže negatívne ovplyvniť záverečné hodnotenia.


Rafinovaný zdvih v strede tanca totiž prináša niekoľko sekúnd dlhú scénu s otočkou, kedy má Scott tvár priamo v Tessinom rozkroku, čo mierne spochybňuje vhodnosť programu pre maloletých divákov. Dvojica nakoniec sama uznala, že je scéna "sugestívna" a "na hrane" a tanec na poslednú chvíľu prekope. Scott Moir dokonca neskôr prehlásil, že sa mu samotná pozícia až tak nepáčila a nová verzia je lepšia aj po estetickej stránke. Vo videu nižšie nájdeš ešte originálnu verziu, pre sledovanie prekopaného tanca si budeme musieť počkať na samotnú olympiádu.

Domov
Zdieľať
Diskusia