Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2018, 13:21
Čas čítania 0:00
Radka T.

Vysmievali sa mu a šikanovali ho, dnes je hviezdou magazínu Vogue. Albín Leo zaujal výnimočným vzhľadom

MÓDA ŠIKANA VOGUE
Uložiť Uložené

Pretrpel šikanu a posmešky a dnes žne jeden úspech za druhým.

Vysmievali sa mu, ponižovali ho i šikanovali. Teraz sa môže smiať akurát tak on. Leo Jonah bol kedysi šikanovaný kvôli albinizmu a hoci si často želal, aby vyzeral normálne, výnimočný vzhľad mu otvoril dvere k úspechu.

Londýnčan sa narodil bez pigmentu na koži, očiach i vlasoch, kvôli svojmu vzhľadu nemohol ísť do obchodu bez toho, aby nebol terčom krutých komentárov. Ako dieťa si vždy želal, aby nemal toto dedičné ochorenie a mohol žiť jednoduchšie. Ako pri väčšine šikanovaných detí, aj v Leovom prípade bolo nutné detstvo a mladosť pretrpieť a počkať si na úspech v dospelosti.

Dnes je z albína Lea model pre magazín Vogue. Pozornosť si užíva na stránkach ruského Vogue a svoje zážitky a skúsenosti využíva na to, aby vzdelával o albinizme iných. Tých, ktorí sa s týmto ochorením narodili, chce inšpirovať, aby ho prijali. „Keď vyrastáte, všetci sa snažia zapadnúť. Samozrejme, mne sa to nepodarilo. Ale aj keby som sa o to pokúsil, tak by to nefungovalo,“ priznal sa.

Odporúčané
Bojovníci Oktagon MMA navštevujú slovenské školy. Takto môžeš prihlásiť tú svoju (NÁVOD) Bojovníci Oktagon MMA navštevujú slovenské školy. Takto môžeš prihlásiť tú svoju (NÁVOD) 28. novembra 2023, 9:00

No kým v čase dospievania bolo pre mladých dôležité neodlišovať sa a nevytŕčať, v dospelosti sa dôraz kladie práve na individualitu, čo sa prenáša už aj medzi dnešnú mládež. V každom prípade, Leo to v časoch, keď bol tínedžerom, jednoduché nemal, čo trápilo aj jeho rodičov.

Leova rodina totiž vždy pútala pozornosť susedov. Okrem toho, že bola jedinou, ktorej členovia v rámci susedstva nepatrili medzi belochov, až traja súrodenci vrátane Lea boli albínmi. A ani ich neušetrili kruté deti od šikany a posmeškov. Podľa ich mamy Faith treba pri krutých poznámkach druhých ľudí len myknúť plecami a ísť ďalej. „Ak to neurobíte, dostanete sa do depresie,“ upozornila. Dnes hrdo pózuje vedľa svojho úspešného syna, modela, herca v rôznych hudobných klipoch a veľkého vzoru pre ďalších mladých albínov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia