Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2018, 17:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Elon Musk do vesmíru vystrelil svoju Teslu Roadster a internet zostal očarený. Vtipné reakcie na seba nenechali dlho čakať

TECH ELON MUSK SPACE X TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

SpaceX dokázalo to, čo nikto neočakával.

Spoločnosť SpaceX na čele s miliardárom Elonom Muskom včera prepísala históriu. Do vesmíru vypustila momentálne najväčšiu raketu na svete a vďaka poctivej práci prebehol štart Falconu Heavy bez problémov, pričom cieľom celého letu bolo otestovať všetky funkcie a správanie rakety.

Aj keď stredová časť rakety nepristála na autonómnej lodi v Atlantickom oceáne, ale rozbila sa o morskú hladinu, dve bočné časti pristali simultánne, pričom na ďalších niekoľko hodín si pre celý svet Elon pripravil ešte jednu parádičku. Do vesmíru pomocou rakety vystrelil svoju originálnu Teslu Roadster, do ktorej posadila Starmana v skutočnej vesmírnej kombinéze, pričom nasledovalo živé vysielanie z kamier stovky až tisícky kilometrov nad zemským povrchom.

Starman nám ukázal, že Zem nie je plochá a potom sa vydal na cestu do hlbokého vesmíru, kde zostane možno aj milióny rokov a bude obiehať okolo Slnka. Internet musel pochopiteľne na jeden z najväčších historických míľnikov vesmírneho objavovania nejako zareagovať, a tak nechýbali vtipné komentáre a zapojil sa aj samotný Elon.

Späť
Zdieľať
Diskusia